БОГОЉУБ КАРИЋ: 11 година воде истрагу, а од народа крију шта сам им понудио!

0
2105

Познати српски бизнисмен Богољуб Карић, огласио се поводом застаревања једног од два поступка који се у Србији води против њега и ексклузивно открио да је више пута понудио кауцију како би се бранио са слободе, међутим бивша власт му није омогућила фер суђење у Србији.

Он је рекао да је очекивано да је један део истраге застарео и нада се да ће се брзо доћи до коначне истине када ће се ставити тачка на тај предмет.

„Логично је да после 11 година истраге која се води против менаџмента Мобтела и мене, један део застари. Један број људи је ослобођен због болести укључујући мог брата Сретена, а један део је још под истрагом. Предмет је враћен на допуну истраге, али сада већ очекујемо да ће се доћи до коначне истине и да ће се ставити коначна тачка на тај предмет“, рекао је Богољуб Карић.

Бивша власт одбијала да Карић плати кауцију

Како је рекао, неколико пута је нудио да плати кауцију, али бивша власт је одбијала.

„Више пута сам нудио да платим и кауцију бившој власти, али они су одбијали. Одустао сам и то је крај. Не желим више плаћам никакве кауције. Све треба да буде обустављено јер не постоји никакав основ за моју одговорност. То је политички монтиран случај са циљем да се ПСС уништи, а мени одузму све компаније и продају. Тадашња власт је то и учинила и добили су од Мобтела 1.831 милијарди евра. Ко је ту кога оштетио и опљачкао то је питање ако је од целе приватизације Србија добила 2 милијарде и 100 милиона евра, а само од Мобтела 1.831 милијарди евра. Поставља се питање о чему се ту ради осим о политичком прогону Богољуба Карића“, истиче он.

Према Карићевим речима, он никада није руководио компанијом, већ је био власник капитала.

„Никада нисам руководио компанијом, ја сам власник капитала и резолуције ЕУ налажу свакој држави чланици ЕУ и кандидатима да примене резолуције где власник капитала не може да одговара за пословање њиховим компанија где они инвестирају. Власници капитала имају идеје и новца да реализују те идеје. Професионални менаџмент руководи компанијама и они за то пословање одговарају“, нагласио је Карић.

О ДОЛАСКУ У СРБИЈУ: Могао бих да дођем, али не могу да оставим посао у Москви

О свом доласку у Србију, Богољуб Карић каже да би могао да дође, али да не може да остави послове које води у Москви.

„Могао бих да дођем, али заиста немам могућности да долазим и остављам огромне послове, људе и компанију. Моја мајка Даница долази код мене и борави са мном и мојим братом Сретеном.“

Када је у питању политичка заштита садашње власти у Србији, Карић каже да је нема.

„Ја да уживам политичку заштиту садашње власти, они би у најбољем случају помиловали цео менаџмент, те српске великане, легенде, који су имплементирали најсавременију опрему у Србију. Ми смо све организовали упркос санкцијама. Они су могли да ме помилују, али нису, и која је то привилегија“, упитао је Карић.

Подсетимо, Виши суд у Београду обуставио је један од два поступка који се у Србији води против Богољуба Карића због апсолутне застарелости дела. Још у фебруару ове године кривични поступак против Богољуба Карића, обустављен је због наступања апсолутне застарелости кривичног гоњења у поступку у којем је био оптужен за злоупотребу положаја одговорног лица, потврђено је од Вишег тужилаштва које је подигло оптужницу против њега.

13692795_490276044500764_9185729397380306585_o

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име