BOGOLJUB KARIĆ: 11 godina vode istragu, a od naroda kriju šta sam im ponudio!

0
2106

Poznati srpski biznismen Bogoljub Karić, oglasio se povodom zastarevanja jednog od dva postupka koji se u Srbiji vodi protiv njega i ekskluzivno otkrio da je više puta ponudio kauciju kako bi se branio sa slobode, međutim bivša vlast mu nije omogućila fer suđenje u Srbiji.

On je rekao da je očekivano da je jedan deo istrage zastareo i nada se da će se brzo doći do konačne istine kada će se staviti tačka na taj predmet.

„Logično je da posle 11 godina istrage koja se vodi protiv menadžmenta Mobtela i mene, jedan deo zastari. Jedan broj ljudi je oslobođen zbog bolesti uključujući mog brata Sretena, a jedan deo je još pod istragom. Predmet je vraćen na dopunu istrage, ali sada već očekujemo da će se doći do konačne istine i da će se staviti konačna tačka na taj predmet“, rekao je Bogoljub Karić.

Bivša vlast odbijala da Karić plati kauciju

Kako je rekao, nekoliko puta je nudio da plati kauciju, ali bivša vlast je odbijala.

„Više puta sam nudio da platim i kauciju bivšoj vlasti, ali oni su odbijali. Odustao sam i to je kraj. Ne želim više plaćam nikakve kaucije. Sve treba da bude obustavljeno jer ne postoji nikakav osnov za moju odgovornost. To je politički montiran slučaj sa ciljem da se PSS uništi, a meni oduzmu sve kompanije i prodaju. Tadašnja vlast je to i učinila i dobili su od Mobtela 1.831 milijardi evra. Ko je tu koga oštetio i opljačkao to je pitanje ako je od cele privatizacije Srbija dobila 2 milijarde i 100 miliona evra, a samo od Mobtela 1.831 milijardi evra. Postavlja se pitanje o čemu se tu radi osim o političkom progonu Bogoljuba Karića“, ističe on.

Prema Karićevim rečima, on nikada nije rukovodio kompanijom, već je bio vlasnik kapitala.

„Nikada nisam rukovodio kompanijom, ja sam vlasnik kapitala i rezolucije EU nalažu svakoj državi članici EU i kandidatima da primene rezolucije gde vlasnik kapitala ne može da odgovara za poslovanje njihovim kompanija gde oni investiraju. Vlasnici kapitala imaju ideje i novca da realizuju te ideje. Profesionalni menadžment rukovodi kompanijama i oni za to poslovanje odgovaraju“, naglasio je Karić.

O DOLASKU U SRBIJU: Mogao bih da dođem, ali ne mogu da ostavim posao u Moskvi

O svom dolasku u Srbiju, Bogoljub Karić kaže da bi mogao da dođe, ali da ne može da ostavi poslove koje vodi u Moskvi.

„Mogao bih da dođem, ali zaista nemam mogućnosti da dolazim i ostavljam ogromne poslove, ljude i kompaniju. Moja majka Danica dolazi kod mene i boravi sa mnom i mojim bratom Sretenom.“

Kada je u pitanju politička zaštita sadašnje vlasti u Srbiji, Karić kaže da je nema.

„Ja da uživam političku zaštitu sadašnje vlasti, oni bi u najboljem slučaju pomilovali ceo menadžment, te srpske velikane, legende, koji su implementirali najsavremeniju opremu u Srbiju. Mi smo sve organizovali uprkos sankcijama. Oni su mogli da me pomiluju, ali nisu, i koja je to privilegija“, upitao je Karić.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vodi protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela. Još u februaru ove godine krivični postupak protiv Bogoljuba Karića, obustavljen je zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja u postupku u kojem je bio optužen za zloupotrebu položaja odgovornog lica, potvrđeno je od Višeg tužilaštva koje je podiglo optužnicu protiv njega.

13692795_490276044500764_9185729397380306585_o

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime