Удружење Срба Косова и Метохије усвојило Декларацију

0
3059

Космет је неодвојиви део Србије,  злочинце за етничко чишћење казнити

Потписивању документа присуствовали народни посланици Снежана Пауновић, Звонко Стевић и Драгомир Ј. Карић и помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић

У Декларацији је подвучено да је простор Косова и Метохије привремено окупирана територија, те да су све одлуке такозване државе Косово неуставне

Удружење Срба Косова и Метохије усвојило је Декларацију о јужној српској покрајини у којој је наглашена тежња да одговорни за злочине над српским и осталим неалбанским становништвом напокон буду кажњени.

Истакнуто је да је Космет неодвојиви део Србије, да су након потписвања Кумановског споразума 1999. године уз присуство страног фактора задуженог за заштиту свих грађана Косова и Метохије извршена убиства, киднаповања, трговина органима и брутално етничко чишћење Срба. У Декларацији је подвучено да је простор Косова и Метохије привремено окупирана територија, те да су све одлуке такозване државе Косово неуставне.

– На челу привремених институција Косова углавном су припадници терористичке и злочиначке организације Ослободилачка војска Косова који су починили најмонструозније злочине против цивила и регуларних снага Републике Србије. Они коначно морају бити процесуирани пред српским или неким непристрасним судом који није инструментализован и политички оформљен попут оног у Хагу – прецизирано је у Декларацији.

Потписивању су присуствовали народни посланици Снежана Пауновић, Звонко Стевић и Драгомир Ј. Карић, као и ректор Приштинског универзитета са седиштем у Косовској Митровици Здравко Витошевић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, представници Срба из Звечана, Грачанице и Косовске Митровице.

– Декларација подржава вековне тежње и реалне ставове Срба с Косова и Метохије да држава мора бити увек уз народ и да је подршка Србије највећи гарант за останак Срба на КиМ. Наравно и подршка нашег пресветог патријарха Иринеја и читавог преосвештенства је врло значајна – нагласио је народни посланик Драгомир Ј. Карић.

Усвајању Декларације претходила је редовна изборна скупштина на којој је за председника Удружења изабран Драгослав Лазић, а народни посланици Снежана Пауновић, Звонко Стевић и Драгомир Ј. Карић за чланове Председништва.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име