Делегација Народне скупштине Србије иде у Минск / Економски обрт повећан два пута

0
2451

Економски обрт између Србије и Белорусије повећан два пута

То је само зрно песка на морском дну у односу на обим сарадње који може да се реализује, каже посланик Драгомир Ј. Карић, који ће с колегиницама Стефаном Миладиновић и Душицом Стојковић учествовати на конференцији „Групе за подршку Путу свиле“

На међународној конференцији “Групе за подршку Путу свиле”, која ће се одржати у Белорусији 29. и 30. априла 2019. године, активно ће учествовати и делегација Народне скупштине Србије.

Представнике српског парламента предводиће Стефана Миладиновић, која је уједно и шеф наше делегације у Парламентарној скупштини ОЕБС. Са њом ће у Минск отпутовати Драгомир Ј. Карић, председник Парламентарне групе пријатељства између Србије и Белорусије, и Душица Стојковић, члан делегације у Парламентарној скупштини ОЕБС.

У сусрет овом догађају у Београду је одржан састанак којем су присуствовали народни посланици Стефана Миладиновић и Драгомир Ј. Карић и амабасадор Белорусије Валериј Бриљов.

– Белорусија у потпуности подржава суверенитет Србије над Косовом и Метохијом и спремна је увек да пружи било коју врсту помоћи коју Србија затражи. И они имају нашу подршку у свим међународним организацијама. Економски обрт између Србије и Белорусије је повећан два пута у односу на прошлу годину. А то је само зрно песка на морском дну у односу на оно колико може да се реализује – нагласио је Драгомир Ј. Карић.

Подестимо, “Групу за подршку Путу свиле” основало је у Минску пре две године 17 држава – Албанија, Азербејџан, БиХ, Бугарска, Хрватска, Грузија, Киргистан, Црна Гора, Румунија, Србија, Таџикистан, Туркменистан, Турска, Шпанија, Швајцарска, Узбекистан и Украјина. Циљ је подршка развоју економске сарадње, мултимодалних транспортних коридора, као и слободном протоку људи, роба, услуга и капитала ових држава с Кином.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име