Богољуб Карић најпопуларнији на Фејсбуку

0
2865

Званична Фејсбук анализа показује да председник БК групе и лидер Покрета снага Србије има 2,5 пута више пратилаца од свих политичара и странака у нашој земљи.

Богољуб Карић је по популарности далеко испред свих српских политичара и странака! Ово је чињенично стање на које јасно указују анализе најпопуларније друштвене мреже Фејсбук, а које недвосмислено говоре да је председник БК групе, лидер Покрета снага Србије и успешни српски бизнисмен по броју пратилаца иза себе оставио СРС, Двери, Александра Вучића, СНС и Драгана Марковића Палму, односно да од најближих конкурената има чак 2,5 пута више фанова!

У званичним подацима се наводи да је у последњих месец дана страница Богољуб Карић досегла до чак 1.233.728 корисника и то с тенденцијом раста. Аналитичари са мреже Марка Закерберга су истакли да је највише фанова међу особама старосне доби од 35 до 54 године, односно међу људима који су у пуној радној снази.

Међу 100 најбољих на свету

Баш у прилог последње наведеном ваља додати да је Карићеву компанију „Дана холдинг“ по други пут заредом престижни лондонски магазин „Њорлд Финанце“ уврстио међу 100 најуспешнијих компанија на свету. У тој планетарној елити место заслужују само најбољи чији менаџмент представљају људи визионари који утичу на економску политику, а Карић се наметнуо пословним успесима у државама бившег СССР, ЕУ и Уједињеним Арапским Емиратима, те увођењем напредне смарт технологије у грађевинарству ради побољшања квалитета живота. Такође, важно је напоменути да „Дана холдинг“ у поменутим земљама запошљава више од 50 одсто стручњака који долазе из Србије.

Богољуб Карић у својим објавама на друштвеним мрежама управо апострофира реалне пословне резултате, аргументујући их снимцима и фотографијама. И не заобилази да истакне важност породице и њихову подршку у свему што је урадио.

– Ништа не успева као успех. Представљање успеха је магнетични разлог да буде присутан у видном пољу грађана и да се о њему говори. Људи воле да виде успешног човека. Он се представља као личност која у сваком тренутку може да се окрене и према политици и да буде прихваћен. Његове поруке о јединству породице су важне, јер ако је нешто пропало овде у кризним временима, онда је то породица. Она традиционална је била на истеку, нова се није формирала и створила се празнина коју треба испунити добрим примером, што он чини – објашњава социолог Ратко Божовић.

„Људи се препознају у његовом успеху“

Психотерапеут Зоран Миливојевић има своје виђење повезаности толиког броја људи с Богољубом Карићем на друштвеним мрежама:

– И прича о породици и прича о успесима привлаче људе у интеракцију с њим. Породичне вредности су мало заступљене у медијима, ту и тамо кад се прича о наталитету, кризи породице, деци или дечјим додацима. Сигурно да та тема има своју публику која жели да се више о томе говори, што он чини. Други моменат су успеси. Карићи су били и овде успешни, па се та прича наставила, али о томе не знамо много, а људи су радознали. Богољуб Карић је човек који гледа на дужи рок, има одређене политичке амбиције, а народ занима да почне да поново ради овде. Не изиграва интелектуалца, он је обичан човек који је успео, и људи се у томе виде. Они који су незадовољни постојећом гарнитуром на власти, а у опозицији не виде програм који би могао да доведе до обнове Србије – можда то виде у њему.

„Он је спас за домаће предузетнике“

Проф. др Јозефина Беке-Тривунац, економиста, указује на важан сегмент који повезује народ с Карићем.

– Дружење са успешним и богатим људима повећава веру у сопствени успех. Многи још нису заборавили Мобтел и посебно БК ТВ. Важно је указати и на следеће две околности које спонтано подстичу интересовање за Богољуба Карића. Прву, да он има харизму предузетника који је посвећен породици и својој земљи, и другу, да је више пута јавно у последње две године упозоравао на то да је, ако већ постоје намере да се изврши одређени ниво субвенција и дају неповратна средстава као подстицај за отварање сваког радног места, то право не укине страним власницима капитала већ да се са њима изједначе домаћи, који би сигурно на један домаћински и квалитетан начин знали да повећају нивое своје производње и да запосле већи број људи – нагласила је и додала:

– Необично је да данас БК компанија ради и гради по целом свету и да има такав успех што је ретко за наше бизнисмене на међународном плану, а да ће у Србији, и поред најављених бројних пројеката и понуђених најбољих услова, пре градити турске компаније него БК група. То је заиста једна непознаница зашто и поред подршке ове власти не успевају да добију послове. Као да се неко плаши рада и присуства БК компаније.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име