U zvaničnoj poseti Republici KOREJI Gojković, Karić i Mrdaković (VIDEO)

0
3125

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković boravila je u zvaničnoj poseti Republici Koreji  na poziv predsednika Narodne skupštine Republike Koreje Hi Sang Muna.

Gojković se tokom posete sastala sa Hi Sang Munom, sa kojim je razgovarala o unapređenju parlamentarnih odnosa, kao i ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, i mogućnostima daljeg razvoja ekonomske saradnje.

Predsednici dva parlamenta potpisli su Memorandum o razumevanju između Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Koreje u cilju razvoja bliskih i prijateljskih odnosa i intenziviranja saradnje na najvišem parlamentarnom nivou, između parlamentarnih odbora i grupa, delegacija u međunarodnim organizacijama, kao i između stručnih službi dva parlamenta.

Gojković je tokom posete obišla i „LS grupu“, a o ekonomskoj saradnji i investicijama ove kompanija razgovarala je sa predsednikom „LS grupe“ Kristoferom Kuom, kao i sa predsednikom Izvršnog odbora kompanije „Jura“ Ohm Dae Jelom, a obišla je i kompaniju „Hjundaji“.

Delegacija Narodne skupštine u kojoj su i narodni polanici Dragomir J. Karić i dr Ljubica Mrdaković boravi u poseti Republici Koreji u godini u kojoj se obeležava 30. godišnjica od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime