У званичној посети Републици КОРЕЈИ Гојковић, Карић и Мрдаковић (ВИДЕО)

0
3105

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић боравила је у званичној посети Републици Кореји  на позив председника Народне скупштине Републике Кореје Хи Санг Муна.

Гојковић се током посете састала са Хи Санг Муном, са којим је разговарала о унапређењу парламентарних односа, као и укупних билатералних односа две земље, и могућностима даљег развоја економске сарадње.

Председници два парламента потписли су Меморандум о разумевању између Народне скупштине Републике Србије и Народне скупштине Републике Кореје у циљу развоја блиских и пријатељских односа и интензивирања сарадње на највишем парламентарном нивоу, између парламентарних одбора и група, делегација у међународним организацијама, као и између стручних служби два парламента.

Гојковић је током посете обишла и „ЛС групу“, а о економској сарадњи и инвестицијама ове компанија разговарала је са председником „ЛС групе“ Кристофером Куом, као и са председником Извршног одбора компаније „Јура“ Охм Дае Јелом, а обишла је и компанију „Хјундаји“.

Делегација Народне скупштине у којој су и народни поланици Драгомир Ј. Карић и др Љубица Мрдаковић борави у посети Републици Кореји у години у којој се обележава 30. годишњица од успостављања дипломатских односа.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име