U Vojvodini intezivno, radno i u avgustu „DA SRBIJA GRADI I RADI“

0
2345

Avgust je mesec u kome će Pokret SNAGA SRBIJE – BK održati regionalna savetovanja sa namerom da se članstvo pripremi da s prvim jesenjim danima u svakom gradu ponudimo lokalne programe u okviru programa Bogoljuba Karića da je pravi izlaz iz sadašnjih ako Srbija u svakom okrugu gradi, radi i rađa. Ali i da se članstvo pripremi da s prvim danima novembra u Beogradu u „Sava centru“ proslavi 255. godina od kada u Pećkoj patrijarišiji postoje pisani dokumenti o precima Karića, kao porodici stvaralaca, koji su se bavili ondašnjim zanatima. Istovremeno, to je i pola veka postojanja sadašnje BK korporacije, koja je nedavno uvrštena od strane meritorne svetske agencije među sto njaboljih svetskih kompanija u oblasti građevinarstva.

O tome su brojnim predstavnicima opštinskih i gradskih odbora iz skoro svih gradova Banata i Bačke u Novom Sadu govorili dr Tihomir Simić, izvršni direktor BK komapnije i Persa Minjović, predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora PSS-BK.

Simić je poseban naglasak stavio da će deo korporacije – BK Tesla – već krajem godine početi da gradi neposredno ili sa poslovnim partnerima u svim gradovima u kojima postoji interesovanje za stanovima po ceni od oko 500 evra po kvadratu. Jedini uslov je da postoji validna dokumentacija o urabinističkim dozvolama i komunalne opremljenosti parcela na kojima bi se gradilo. Naravno, i dalje je u centru pažnje ponuda da se u Beogradu izgradi „Tesla grad“, po istim principima kao što se to već deceniju radi u Belorusiji, gde je samo u Minsku u završetku i treći program „grada u gradu“!

Predsednica Minjović je prisutne upoznala da je u skoro svim gradovima i opštinama u Vojvodini obnovljen rad lokalnih odbora. Izborne skupštine su pokazale da je ne samo ostalo brojno članstvo iz vremena kada je osnovan PSS- BK, uprkos jedanaestogodišnjem progonu lidera Bogoljuba Karića, već i da je pristupilo pokretu mnogo članova, te da se iz dana u dan pokazuje snaga u svim odborima gde su izabrani i mnogi mladi, koji su tek ušli u punoletsvo. U većini opština formirani su i klubovi mladih, kao i saveti žena.

I sastanak u Novom Sadu, kao i raniji skupovi u Somboru i Kuli, pokazali su da je članstvo PSS- BK u Vojvodini spremno da na delu dokaže svoju spremnost da se Vojvodini vrati ekonomska snaga i zaposlenost, kao pravi doprionos PSS-BK naporima sadašnje Vlade da Srbija sačuva svoju nezavisnost i položaj lidera u očuvanju mira i stabilnosti na Balkanu.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime