У Војводини интезивно, радно и у августу „ДА СРБИЈА ГРАДИ И РАДИ“

0
2399

Август је месец у коме ће Покрет СНАГА СРБИЈЕ – БК одржати регионална саветовања са намером да се чланство припреми да с првим јесењим данима у сваком граду понудимо локалне програме у оквиру програма Богољуба Карића да је прави излаз из садашњих ако Србија у сваком округу гради, ради и рађа. Али и да се чланство припреми да с првим данима новембра у Београду у „Сава центру“ прослави 255. година од када у Пећкој патријаришији постоје писани документи о прецима Карића, као породици стваралаца, који су се бавили ондашњим занатима. Истовремено, то је и пола века постојања садашње БК корпорације, која је недавно уврштена од стране мериторне светске агенције међу сто њабољих светских компанија у области грађевинарства.

О томе су бројним представницима општинских и градских одбора из скоро свих градова Баната и Бачке у Новом Саду говорили др Тихомир Симић, извршни директор БК комапније и Перса Мињовић, председница Извршног одбора Главног одбора ПСС-БК.

Симић је посебан нагласак ставио да ће део корпорације – БК Тесла – већ крајем године почети да гради непосредно или са пословним партнерима у свим градовима у којима постоји интересовање за становима по цени од око 500 евра по квадрату. Једини услов је да постоји валидна документација о урабинистичким дозволама и комуналне опремљености парцела на којима би се градило. Наравно, и даље је у центру пажње понуда да се у Београду изгради „Тесла град“, по истим принципима као што се то већ деценију ради у Белорусији, где је само у Минску у завршетку и трећи програм „града у граду“!

Председница Мињовић је присутне упознала да је у скоро свим градовима и општинама у Војводини обновљен рад локалних одбора. Изборне скупштине су показале да је не само остало бројно чланство из времена када је основан ПСС- БК, упркос једанаестогодишњем прогону лидера Богољуба Карића, већ и да је приступило покрету много чланова, те да се из дана у дан показује снага у свим одборима где су изабрани и многи млади, који су тек ушли у пунолетсво. У већини општина формирани су и клубови младих, као и савети жена.

И састанак у Новом Саду, као и ранији скупови у Сомбору и Кули, показали су да је чланство ПСС- БК у Војводини спремно да на делу докаже своју спремност да се Војводини врати економска снага и запосленост, као прави доприонос ПСС-БК напорима садашње Владе да Србија сачува своју независност и положај лидера у очувању мира и стабилности на Балкану.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име