U Valjevu ponovo politički aktivan Pokret Bogoljuba Karića

0
2543

Gradski odbor Pokreta SNAGA SRBIJE-Bogoljub Karić u Valjevu postoji od 2004 godine. Nakon politički motivisanog napuštanja zemlje od strane lidera Pokreta uz izuzetak nekoliko gradova u Srbiji Pokret nekoliko godina bio je u stanju mirovanja ali sada je spreman da i u gradu na Kolubari počne sa političkim delovanjem. Pokret se ponovo aktivirao i sada za veoma kratko vreme u gradu broji preko trista novih članova. Prvi ispit rejtinga Pokreta biće decembarski lokalni izbori u četri opštine u Srbiji među kojima je i Mionica.

Na sastanku Pokreta predstavljen je Nebojša Đurđević, član ove stranke od nenjnog osnivanja, koji je postavljen za predsednika privremenog organa opštinskog odbora u Valjevu.

Cilj posete članova Izvršnog odbora Glavnog odbora PSS-BK predvođenim predsednicom Persom Minjović je prevashodno upoznavanje članova sa načinom rada u narednom periodu i funkcionisanjem ovog opštinskog odbora.

Predsednica IO GO Persa Minjović prisutnim članovima a i mnogobrojnim medijskim ekipama koje su propratile ovaj skup predstavila je i knjigu koju je napisao doajen srpskog novinarstva gospodin Mirko Stamenković a koja oslikava celokupan rad, politiku i funkcionisanje Bogoljuba J. Karića kao biznismena i političara, njen naslova je Zelena salata.

Konkretan zadatak Pokreta SNAGA SRBIJE na čelu sa Bogoljubom Karićem je da Srbiju ojačamo ekonomski, pravljenjem ekonomske revolucije, da zaposlimo veliki broj ljudi da bi Srbija kako Bogoljub to zna kaže Srbija radila, gradila i rađala. U tom smislu  svi znamo da Bogoljub ima potencijale, ima viziju i mi njemu trebamo, da ojačamo Pokret, da pokrenemo tu snagu i energiju,  da mu pomognemo u zauzimanju određenog mesta na političkom nivou Srbije, rekla je Minjović.

Pokret SNAGA SRBIJE –BK spreman je za učešće na decembarskim lokalnim izborima u četri opštine u Srbiji kao i za beogradske koji će se održati u martu naredne godine.

– Što se čiče Pokreta, mi bi voleli da  budu i parlamentarni izbori, mada ja nisam u situaciji da takvu odluku donesem, ali što se tiče grada Beograda mi se intezivno pripremamo i radimo. Postoje određene političke opcije i priče oko toga. Ništa još nije do kraja definisano ali mi smo spremni da i sami u gradu Beogradu izađemo na izbore, da pokažemo svoju jačinu jer nam je to značajno i bitno. Ukoliko ne postignemo dogovor sa sadašnjim koalicionim partnerom Srpskom naprenom strankom mi ćemo se sigurno pokušati da se usalasimo i dogovorimo sa njima na način obostranog zadovoljstva i njihove i naše strane, zaključila je Minjović

Sastankom je predsedavao i bio domaćin Dejan Mladenović, koordinator PSS-BK za kolubarski okrug.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime