U Muzeju afričke umetnosti održano umetničko veče sa Jadrankom Jovanović i prof. Nikolom Rackovim

0
2356


U prepunoj sali Muzeja afričke umetnosti održano je umetničko veče čiji domaćini su bili operska primadona Jadranka Jovanović i pijanista, profesor Nikola Rackov. Ovo nesvakidašnje druženje organizovalo je Društvo prijatelja Alžira, uz podršku Ambasade Narodne Demokratske Republike Alžir i u saradnji sa Muzejom afričke umetnosti, kako bi javnosti predstavili bogat kulturno-umetnički program realizovan u okviru manifestacije „Dani Srbije u Alžiru“, koja je uspešno održana u maju ove godine.
IMG_0070
Nakon pozdravnog govora NJ.E. Abdelhamida Šebšuba, ambasadora Alžira, i Marka Jelića, predsednika Društva prijatelja Alžira, operska diva Jadranka Jovanović i prof. Rackov brojnoj publici preneli su izuzetno pozitivne utiske sa gostovanja u ovoj zemlji Magreba, ističući da su nastupi srpske delegacije izazvali izuzetno interesovanje alžirskih medija, ali i mnogobrojne publike u nekoliko gradova Alžira.
Na umetničkoj večeri organizovanoj u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu mogli su se videti ambasadori gotovo svih arapskih zemalja, državni sekretar u ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, specijalni savetnik Vladimir Božović, narodni poslanik Dragomir J. Karić, direktor „Energoprojekta“ Vladimir Milovanović i drugi.
IMG_0087

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime