У Музеју афричке уметности одржано уметничко вече са Јадранком Јовановић и проф. Николом Рацковим

0
2378


У препуној сали Музеја афричке уметности одржано је уметничко вече чији домаћини су били оперска примадона Јадранка Јовановић и пијаниста, професор Никола Рацков. Ово несвакидашње дружење организовало је Друштво пријатеља Алжира, уз подршку Амбасаде Народне Демократске Републике Алжир и у сарадњи са Музејом афричке уметности, како би јавности представили богат културно-уметнички програм реализован у оквиру манифестације „Дани Србије у Алжиру“, која је успешно одржана у мају ове године.
IMG_0070
Након поздравног говора Њ.Е. Абделхамида Шебшуба, амбасадора Алжира, и Марка Јелића, председника Друштва пријатеља Алжира, оперска дива Јадранка Јовановић и проф. Рацков бројној публици пренели су изузетно позитивне утиске са гостовања у овој земљи Магреба, истичући да су наступи српске делегације изазвали изузетно интересовање алжирских медија, али и многобројне публике у неколико градова Алжира.
На уметничкој вечери организованој у Музеју афричке уметности у Београду могли су се видети амбасадори готово свих арапских земаља, државни секретар у министарству одбране Зоран Ђорђевић, специјални саветник Владимир Божовић, народни посланик Драгомир Ј. Карић, директор „Енергопројекта“ Владимир Миловановић и други.
IMG_0087

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име