U Beograd stigla kompozicija od 42 vagona! Karić: Voz iz Kine s medicinskom opremom potvrda čeličnog prijateljstva

0
2429

U Beograd je iz Kine stigao namenski voz sa medicinskom opremom i materijalom za borbu protiv korona virusa.

Ova ogromna pomoć kineske države predstavlja važnu podršku Srbiji u nastojanjima da se u potpunosti suzbije epidemija.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član parlamentarne grupe prijateljstva sa Kinom u Narodnoj skupštini Srbije, istakao je ogroman značaj ove kompozicije od 42 vagona koja je više od 20 dana putovala s Dalekog Istoka do svog odredišta:

– Ovo nije samo pomoć u medicinskoj opremi, ovo je još jedna potvrda čeličnog prijateljstva između dve zemlje, dva naroda, koji su uspostavili predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping. Ovo je potvrda da daljina nikad nije prepreka ukoliko su odnosi bliski. A odnosi između Srbije i Kine su neraskidivi – naglasio je Karić.

On je podsetio da je Kina prva uputila kontingent pomoći i tim lekara u Srbiji odmah po otkrivanju prisustva korona virusa i u našoj zemlji:

– Ja sam u stalnom kontaktu sa mojim prijateljima u Kini, a posebno bivšim kineskim ambasadorom Li Mančangom. Oni mi kažu da je kineski narod sve ovo vreme davao podršku građanima Srbije kroz niz aktivnosti, a kineska državna televizija je emitovala jugoslovenske filmove poput „Valter brani Sarajevo“ i „Užička republika“, koja je bila na programu pre dva dana.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime