Народни посланик се обратио Директорату за цивилно ваздухопловство
Карић: Дозволите да слећу авиони „Монтенегро ерлајнса“, то је у интересу Србије!

1
2736

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, заменик председника ПСС – БК, позива Мирјану Чизмаров, директора Директората цивилног ваздухопловства Србије, да суспендује одлуку о забрани слетања „Монтенегро ерлајнса“ на аеродром „Никола Тесла“ јер то, како истиче, наноси велику штету држављанима и Србије и Црне Горе.

– Госпођо Чизмаров, молим вас да повучете меру коју је Директорат цивилног ваздухопловства донео на основу реципроцитета након одлуке Владе Црне Горе да не отвори границе за грађане Србије. Ваша одлука ће имати несагледиве последице и по Србију и по Црну Гору. Сматрам да забрана слетања авиона црногорске националне компаније може бити контрапродуктивна и да може изазвати револт код становништва обе државе, поготово млађе популације који неће одлуку посматрати кроз вас и Директорат него као одлуку читаве наше државе, владе и народа нашег. Србија је одувек била и биће сигурна кућа за све. То је постала и за многе мигранте из Сирије и Авганистана и других држава које нама нису блиске, а како да не буде за Црногорце. И свако је добродошао у нашу прелепу земљу – поручује Карић и додаје:

– Кроз векове Србија и Црна Гора су стајале раме уз раме, братски пролазиле кроз многе недаће и ратове и из свега излазиле још чвршће везане. Овакве одлуке сигурно не доприносе решавању несугласица између две државе које су у последње време, нажалост, актуелне, већ их само потпирују. Одлука Владе Црне Горе нека буде њима на образ и на част, а Србија као и увек до сада треба да покаже своју ширину. Државно руководство Србије је много учинило да да наша држава буде отворена према свима, да развија пријатељске односе и да постане веома цењена у целом свету. И зато вас, госпођо Чизмаров, још једном молим да дозволите авионима „Монтенегро ерлајнс“ да слећу на аеродром „Никола Тесла“, јер интерес Србије је да гради најбоље могуће односе, на чему неуморно ради и председник Александар Вучић. Председник Вучић чини огромне напоре да заживи „мали Шенген“, а оваква одлука Директората наноси штету свему томе.

1 КОМЕНТАР

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име