Narodni poslanik se obratio Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo
Karić: Dozvolite da sleću avioni „Montenegro erlajnsa“, to je u interesu Srbije!

1
2341

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, zamenik predsednika PSS – BK, poziva Mirjanu Čizmarov, direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, da suspenduje odluku o zabrani sletanja „Montenegro erlajnsa“ na aerodrom „Nikola Tesla“ jer to, kako ističe, nanosi veliku štetu državljanima i Srbije i Crne Gore.

– Gospođo Čizmarov, molim vas da povučete meru koju je Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo na osnovu reciprociteta nakon odluke Vlade Crne Gore da ne otvori granice za građane Srbije. Vaša odluka će imati nesagledive posledice i po Srbiju i po Crnu Goru. Smatram da zabrana sletanja aviona crnogorske nacionalne kompanije može biti kontraproduktivna i da može izazvati revolt kod stanovništva obe države, pogotovo mlađe populacije koji neće odluku posmatrati kroz vas i Direktorat nego kao odluku čitave naše države, vlade i naroda našeg. Srbija je oduvek bila i biće sigurna kuća za sve. To je postala i za mnoge migrante iz Sirije i Avganistana i drugih država koje nama nisu bliske, a kako da ne bude za Crnogorce. I svako je dobrodošao u našu prelepu zemlju – poručuje Karić i dodaje:

– Kroz vekove Srbija i Crna Gora su stajale rame uz rame, bratski prolazile kroz mnoge nedaće i ratove i iz svega izlazile još čvršće vezane. Ovakve odluke sigurno ne doprinose rešavanju nesuglasica između dve države koje su u poslednje vreme, nažalost, aktuelne, već ih samo potpiruju. Odluka Vlade Crne Gore neka bude njima na obraz i na čast, a Srbija kao i uvek do sada treba da pokaže svoju širinu. Državno rukovodstvo Srbije je mnogo učinilo da da naša država bude otvorena prema svima, da razvija prijateljske odnose i da postane veoma cenjena u celom svetu. I zato vas, gospođo Čizmarov, još jednom molim da dozvolite avionima „Montenegro erlajns“ da sleću na aerodrom „Nikola Tesla“, jer interes Srbije je da gradi najbolje moguće odnose, na čemu neumorno radi i predsednik Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić čini ogromne napore da zaživi „mali Šengen“, a ovakva odluka Direktorata nanosi štetu svemu tome.

1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime