У Београд стигла композиција од 42 вагона! Карић: Воз из Кине с медицинском опремом потврда челичног пријатељства

0
2454

У Београд је из Кине стигао наменски воз са медицинском опремом и материјалом за борбу против корона вируса.

Ова огромна помоћ кинеске државе представља важну подршку Србији у настојањима да се у потпуности сузбије епидемија.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан парламентарне групе пријатељства са Кином у Народној скупштини Србије, истакао је огроман значај ове композиције од 42 вагона која је више од 20 дана путовала с Далеког Истока до свог одредишта:

– Ово није само помоћ у медицинској опреми, ово је још једна потврда челичног пријатељства између две земље, два народа, који су успоставили председници Александар Вучић и Си Ђинпинг. Ово је потврда да даљина никад није препрека уколико су односи блиски. А односи између Србије и Кине су нераскидиви – нагласио је Карић.

Он је подсетио да је Кина прва упутила контингент помоћи и тим лекара у Србији одмах по откривању присуства корона вируса и у нашој земљи:

– Ја сам у сталном контакту са мојим пријатељима у Кини, а посебно бившим кинеским амбасадором Ли Манчангом. Они ми кажу да је кинески народ све ово време давао подршку грађанима Србије кроз низ активности, а кинеска државна телевизија је емитовала југословенске филмове попут „Валтер брани Сарајево“ и „Ужичка република“, која је била на програму пре два дана.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име