TRIBINA NA PALILULI: Da pokažemo spremnost i odlučnost u sprovođenju cilja PSS-BK (VIDEO)

0
2215

U prostorijama Centra za kulturu „Vlada Divljan“ na beogradskoj opštini Palilula danas je održana tribina „Pokret SNAGA SRBIJE-BK za Beograd“. Tribinu je organizovao OO PSS BK Palilula, a kako je ranije najavljeno, cilj je da se pokaže spremnost i odlučnost u sprovođenju cilja Pokreta, a to je da se u Srbiji gradi, radi i rađa.

Na tribini posvećenoj unapređenju i ekonomskom razvoju Beograd i Srbije govorili su narodni poslanik, počasni konzul Belorusije u Beogradu i zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE BK Dragomir J. Karić, predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora PSS-BK Persa Minjović, zatim Jovica Romčević, predsednik Opštinskog odbora PSS-BK Palilula, omladinka i pokretač mnogih akcija i stub omladine opštinskog odbora Palilula Ivana Stupić, diplomirani sociolog Ljubica Damnjanović i preduzetnik Bojan Ugrinić,  i direktor Centra za kultru „Vlada Divljan“ Ljubiša Đurović.

Simpatizeri, poštovaoci i članovi Pokreta SNAGA SRBIJE-BK počeli su već oko 10.20 da se okupljaju u sali Centra za kulturu „Vlada Divljan“,a dolazak zamenika predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE- BK Dragomira J. Karića pozdravljen je gromoglasnim aplauzom.

U sali koja je bila popunjena do poslednjeg mesta, vijorile su se zastave s obeležjima Pokreta SNAGA SRBIJE – BK, a na stotine prisutnih skandirali su ime Bogoljuba Karića. Tribinu je otvorio KUD “Lira” s Palilule, koji se prisutnima predstavio spletom srpskih igara.

Nakon njihovog nastupa koji je oduševio prisutne s bine se obratio Ljubiša Đurović, direktor Centra za kultru „Vlada Divljan“.

“Mi smo Pećanci sa onih prostora odakle su i Braća Karić krenuli i pokazali šta znači boriti se, ne u politici, već u životu. Drago mi je stojim ovde pred vama“, rekao je Đurović i dodao:
„Pozdrave zaslužujete zbog istrajnosti i jer ste iznedrili ime… Čim se spomene ime braće Karić u svetu zna se o kome se radi, o ekonomski sposobnim ljudima i velikim privrednicima. Imajte snage da i dalje budete snaga Srbije.“

Jovica Romčević, predsednik Opštinskog odbora PSS-BK Palilula, predstavio je prisutnima kakvo je stanje na opštini Papilula, ali i rešenja kojima Pokret predvođen Bogoljubom J. Karićem može da preporodi Srbiju.

„Najveće bogatstvo Srbije su mladi. Skupili smo se da Bogoljubu poručimo da Palilula i Beograd imaju snage“, rekao je Romčević.
„Nadam se da će uz pomoć našeg Bogoljuba i Aleksandra Vučića biti rešeni mnogi problemi. Imamo snagu da zajedno sa Bogoljubom preporodimo Srbiju“, istakao je predsednik Opštinskog odbora PSS-BK Palilula i dadao:

„Palilula ima na svojoj teritoriji i PKB koji propada. On je nekada hranio ceo Beograd. Založićemo se da se naš PKB proda realno najboljim neimarima u ovoj Srbiji, a ne strancima“.
Omladinka i pokretač brojnih akcija Ivana Stupić, poručuje da je omladina naša snaga, budućnost i nosilac razvoja.

„Svedoci smo problema s kojima su mladi suočeni. Najveći problem mladih je nezaposlenost. Palilula bi mogla postati lokomotiva Beograda“, rekla je Stupić.
Ona je iznela probleme mladih, ali i brojna rešenja.

„Pokret će predložiti izgradnju srednjoškolskih centara i na levoj i na desnoj obali Dunava, izgradnju sportskih igrališta, ulaganje u obrazovanje, sport…”
Bojan Ugrinić, uspešni preduzetnik, istakao je, da je ekologija veliki problem.

„A taj problem potiče od nas samih. Mi živimo u ovom gradu i odgovorni smo za životnu sredinu. Ekologija je jedna od najvažnijih stvari. Hajde da svi zajedno očistimo Palilulu. PSS BK je spreman da pokrene promenu svesti kod svih. Moramo očistiti dečje parkove, igrališta. Moramo našim primerom da utičemo na promenu ekološke svesti kod svih ostalih. Čistija, urednija, bolja i lepša opština je naš glavni cilj, da opština Palilula bude najbolja opština za život u Beogradu“, rekao je Ugrinić.

Govornici su često prekidani aplauzima i skandiranjem imena Bogoljuba J. Karića.

Ljubica Damnjanović, diplomirani sociolog, je rekla da po poslednjme popisu, iz 2011. godine, više od 174.000 stanovnika živi na Paliluli koja je decenijama unazad bila zapostavljena, ali da se dolaskom SNS na vlast stvari menjaju na bolje. Opština ima problem sa odlivom mladih.

„Naša najveća podrška i snaga koja je uspela da nam povrati veru u budućnosti, porodicu, mladost je Bogoljub J. Karić. Naš lider, ekonomski vizionar, čovek koji kroji nivi ekonomski poredak, daje nam svoju snagu, optimizam i moć da čvrstim korakom krenemo napred u bolje sutra. Bogoljub J. Karić ima viziju i program kako sačuvati nape mlade naraštaje od društvene apatije i stagnacije. Osoba koja ima veliko srce i jak motiv da postavi ovaj grad i našu opštinu na čvrste stabilne ekonomske osnove, da podrži mlade bračne parove da ostanu na očevini i da pokrenu ekonomski točak budućnosti. Palilula ima neiscrpan kapacitet razvoja, a Bogoljub J. Karić ima odlučnost u razvoju poljoprivrednih i industrijskih grana. Pružimo podršku Aleksandru Vučiću i Bogoljubu J. Kariću da od naše želje stvore jaku zemlju i silu“.

Predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora PSS-BK Persa Minjović pozvala je sve da aplauzom pozdrave Dragomira Karića…

„Želimo da damo podršku politici Bogoljuba J. Karića, da Srbija radi, gradi i da se deca rađaju“, poručila je Minjović I pozvale sve da gromoglasnim aplauzom pozdrave i Milanku Karić koja je u najtežim trenucima bila uz svoju porodicu.

„Želimo da učestvujemo u ekonomskoj revoluciji Srbije. Naš jedini program je ekonomija, ekonomija i samo ekonomija. Svi smo mi Pokret, Snaga, Srbija, Bogoljub Karić.“
Prisutni su uz ovacije i aplauz pozdravili izlazak Dragomira J. Karića za govornicom.

„Normalno ne možemo bez salate. Za svakog je rezervisana knjiga „Bogoljubova zelena salata“, veoma je korisna, rekao je Karić i pozvao prisutne da pozdrave predstavnike SPS, SNS, koji su prisutni i koji su došli da podrže ovu, kako je rekao, ekonomsku tribinu.

„Krenuli smo iz malog grada i ne postoji svetska metropola u kojoj kompanija Karić na čelu sa Bogoljubom Karićem ne radi i ne gradi. Država je naše ognjište. Šta Srbija ima danas što niko ne može da joj otme? To su ljudi, naša deca, intelektualci. Maldi ljudi u sferi visokih tehnologija prave vrlo visoke zarade. Prošle godine je bilo negde blizu milijardu evra prihoda, a to su mladi privredili iz svojih kuća, radom za svojim računarima. Želimo da Srbija što se tiče toga i takvog biznisa bude na nivou republike Belorusije, koja ima osam milijardi dolara godišnjeg prihoda iz visokih tehnologija. I Srbija će to na čelu sa Bogoljubom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem vrlo brzo ostvariti.“

Dragomir J. Karić dodao je da velike kompanije danas investiraju u Srbiju. On je rekao da je primetio da su plate u Srbiji male, ali i dodao da svi koji rade imaju šansu da upoznaju nove ljude, ostvare nove kontakte.

„Ne sme Srbijom da zavlada apatija što bi moglo da nas zaustavi u razvoju. Bogoljub je pokrenuo projekat „Tesla grad“, i na tome se radi aktivno. Projetak „Tesla grad“ od dva miliona kvadrata u Beogradu u Makišu je predstavljen Vladi Srbije, predsedniku Srbije i gradskoj vlasti. To će omogućiti zapošljavanje velikog broja ljudi. Tome ćemo težiti. Beograd treba da bude lokomotova razvoja Srbije“, poručio je Dragomir J. Karić.

„Milion kvadratnih metara biće izgrađeno u svim većim gradovima Srbije od Kladova, Bora, Leskovca, Pirota… Nedavno je dogovoreno da se u Jagodni krene s izgradnjom dve kule od 20 spratova, visine blizu 90 metara, to je blizu 50.000 kvadrata. Sve će biti građeno od materijala proizvedenih u Srbiji. Holanđani godišnje zarade 20 milijardi evra samo od prodaje cveća. Mi ćemo to isto imati. Palilula nam je jedna od opština gde to može da se realizuje“.

 

„Bogoljub je rekao da do 2025. godine u Srbiji ne sme da bude plata manja od 1.000 evra, a sve su ga tabloidne novine napale da je to u Srbiji nemoguće. To je moguce u Srbiji. Pretvaranjem svih garaža u proizvodne pogone, otvaranjem fabrika, zapošljavanjem. A mi ćemo to omogućiti“.

Dragomir Karić je rekao da će Pokret raditi na tome da mladi više ne odlaze iz Srbije.

„Da radimo, gradimo, da rađate. Živela Srbija, živeo Bogoljub, živeli Palilulci, do preporoda, do pobede!“


Na kraju skupa okupljenima su podeljene knjige „Bogoljubova zelena salata“, autora Mirka Stamenkovića, koja je promovisana na ovogodišnjem 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime