ТРИБИНА НА ПАЛИЛУЛИ: Да покажемо спремност и одлучност у спровођењу циља ПСС-БК (ВИДЕО)

0
2264

У просторијама Центра за културу „Влада Дивљан“ на београдској општини Палилула данас је одржана трибина „Покрет СНАГА СРБИЈЕ-БК за Београд“. Трибину је организовао ОО ПСС БК Палилула, а како је раније најављено, циљ је да се покаже спремност и одлучност у спровођењу циља Покрета, а то је да се у Србији гради, ради и рађа.

На трибини посвећеној унапређењу и економском развоју Београд и Србије говорили су народни посланик, почасни конзул Белорусије у Београду и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК Драгомир Ј. Карић, председница Извршног одбора Главног одбора ПСС-БК Перса Мињовић, затим Јовица Ромчевић, председник Општинског одбора ПСС-БК Палилула, омладинка и покретач многих акција и стуб омладине општинског одбора Палилула Ивана Ступић, дипломирани социолог Љубица Дамњановић и предузетник Бојан Угринић,  и директор Центра за култру „Влада Дивљан“ Љубиша Ђуровић.

Симпатизери, поштоваоци и чланови Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК почели су већ око 10.20 да се окупљају у сали Центра за културу „Влада Дивљан“,а долазак заменика председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ- БК Драгомира Ј. Карића поздрављен је громогласним аплаузом.

У сали која је била попуњена до последњег места, вијориле су се заставе с обележјима Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК, а на стотине присутних скандирали су име Богољуба Карића. Трибину је отворио КУД “Лира” с Палилуле, који се присутнима представио сплетом српских игара.

Након њиховог наступа који је одушевио присутне с бине се обратио Љубиша Ђуровић, директор Центра за култру „Влада Дивљан“.

“Ми смо Пећанци са оних простора одакле су и Браћа Карић кренули и показали шта значи борити се, не у политици, већ у животу. Драго ми је стојим овде пред вама“, рекао је Ђуровић и додао:
„Поздраве заслужујете због истрајности и јер сте изнедрили име… Чим се спомене име браће Карић у свету зна се о коме се ради, о економски способним људима и великим привредницима. Имајте снаге да и даље будете снага Србије.“

Јовица Ромчевић, председник Општинског одбора ПСС-БК Палилула, представио је присутнима какво је стање на општини Папилула, али и решења којима Покрет предвођен Богољубом Ј. Карићем може да препороди Србију.

„Највеће богатство Србије су млади. Скупили смо се да Богољубу поручимо да Палилула и Београд имају снаге“, рекао је Ромчевић.
„Надам се да ће уз помоћ нашег Богољуба и Александра Вучића бити решени многи проблеми. Имамо снагу да заједно са Богољубом препородимо Србију“, истакао је председник Општинског одбора ПСС-БК Палилула и дадао:

„Палилула има на својој територији и ПКБ који пропада. Он је некада хранио цео Београд. Заложићемо се да се наш ПКБ прода реално најбољим неимарима у овој Србији, а не странцима“.
Омладинка и покретач бројних акција Ивана Ступић, поручује да је омладина наша снага, будућност и носилац развоја.

„Сведоци смо проблема с којима су млади суочени. Највећи проблем младих је незапосленост. Палилула би могла постати локомотива Београда“, рекла је Ступић.
Она је изнела проблеме младих, али и бројна решења.

„Покрет ће предложити изградњу средњошколских центара и на левој и на десној обали Дунава, изградњу спортских игралишта, улагање у образовање, спорт…”
Бојан Угринић, успешни предузетник, истакао је, да је екологија велики проблем.

„А тај проблем потиче од нас самих. Ми живимо у овом граду и одговорни смо за животну средину. Екологија је једна од најважнијих ствари. Хајде да сви заједно очистимо Палилулу. ПСС БК је спреман да покрене промену свести код свих. Морамо очистити дечје паркове, игралишта. Морамо нашим примером да утичемо на промену еколошке свести код свих осталих. Чистија, уреднија, боља и лепша општина је наш главни циљ, да општина Палилула буде најбоља општина за живот у Београду“, рекао је Угринић.

Говорници су често прекидани аплаузима и скандирањем имена Богољуба Ј. Карића.

Љубица Дамњановић, дипломирани социолог, је рекла да по последњме попису, из 2011. године, више од 174.000 становника живи на Палилули која је деценијама уназад била запостављена, али да се доласком СНС на власт ствари мењају на боље. Општина има проблем са одливом младих.

„Наша највећа подршка и снага која је успела да нам поврати веру у будућности, породицу, младост је Богољуб Ј. Карић. Наш лидер, економски визионар, човек који кроји ниви економски поредак, даје нам своју снагу, оптимизам и моћ да чврстим кораком кренемо напред у боље сутра. Богољуб Ј. Карић има визију и програм како сачувати напе младе нараштаје од друштвене апатије и стагнације. Особа која има велико срце и јак мотив да постави овај град и нашу општину на чврсте стабилне економске основе, да подржи младе брачне парове да остану на очевини и да покрену економски точак будућности. Палилула има неисцрпан капацитет развоја, а Богољуб Ј. Карић има одлучност у развоју пољопривредних и индустријских грана. Пружимо подршку Александру Вучићу и Богољубу Ј. Карићу да од наше жеље створе јаку земљу и силу“.

Председница Извршног одбора Главног одбора ПСС-БК Перса Мињовић позвала је све да аплаузом поздраве Драгомира Карића…

„Желимо да дамо подршку политици Богољуба Ј. Карића, да Србија ради, гради и да се деца рађају“, поручила је Мињовић И позвале све да громогласним аплаузом поздраве и Миланку Карић која је у најтежим тренуцима била уз своју породицу.

„Желимо да учествујемо у економској револуцији Србије. Наш једини програм је економија, економија и само економија. Сви смо ми Покрет, Снага, Србија, Богољуб Карић.“
Присутни су уз овације и аплауз поздравили излазак Драгомира Ј. Карића за говорницом.

„Нормално не можемо без салате. За сваког је резервисана књига „Богољубова зелена салата“, веома је корисна, рекао је Карић и позвао присутне да поздраве представнике СПС, СНС, који су присутни и који су дошли да подрже ову, како је рекао, економску трибину.

„Кренули смо из малог града и не постоји светска метропола у којој компанија Карић на челу са Богољубом Карићем не ради и не гради. Држава је наше огњиште. Шта Србија има данас што нико не може да јој отме? То су људи, наша деца, интелектуалци. Малди људи у сфери високих технологија праве врло високе зараде. Прошле године је било негде близу милијарду евра прихода, а то су млади привредили из својих кућа, радом за својим рачунарима. Желимо да Србија што се тиче тога и таквог бизниса буде на нивоу републике Белорусије, која има осам милијарди долара годишњег прихода из високих технологија. И Србија ће то на челу са Богољубом и председником Србије Александром Вучићем врло брзо остварити.“

Драгомир Ј. Карић додао је да велике компаније данас инвестирају у Србију. Он је рекао да је приметио да су плате у Србији мале, али и додао да сви који раде имају шансу да упознају нове људе, остваре нове контакте.

„Не сме Србијом да завлада апатија што би могло да нас заустави у развоју. Богољуб је покренуо пројекат „Тесла град“, и на томе се ради активно. Пројетак „Тесла град“ од два милиона квадрата у Београду у Макишу је представљен Влади Србије, председнику Србије и градској власти. То ће омогућити запошљавање великог броја људи. Томе ћемо тежити. Београд треба да буде локомотова развоја Србије“, поручио је Драгомир Ј. Карић.

„Милион квадратних метара биће изграђено у свим већим градовима Србије од Кладова, Бора, Лесковца, Пирота… Недавно је договорено да се у Јагодни крене с изградњом две куле од 20 спратова, висине близу 90 метара, то је близу 50.000 квадрата. Све ће бити грађено од материјала произведених у Србији. Холанђани годишње зараде 20 милијарди евра само од продаје цвећа. Ми ћемо то исто имати. Палилула нам је једна од општина где то може да се реализује“.

 

„Богољуб је рекао да до 2025. године у Србији не сме да буде плата мања од 1.000 евра, а све су га таблоидне новине напале да је то у Србији немогуће. То је могуце у Србији. Претварањем свих гаража у производне погоне, отварањем фабрика, запошљавањем. А ми ћемо то омогућити“.

Драгомир Карић је рекао да ће Покрет радити на томе да млади више не одлазе из Србије.

„Да радимо, градимо, да рађате. Живела Србија, живео Богољуб, живели Палилулци, до препорода, до победе!“


На крају скупа окупљенима су подељене књиге „Богољубова зелена салата“, аутора Мирка Стаменковића, која је промовисана на овогодишњем 62. Међународном сајму књига у Београду.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име