Тадић се вратио на место злочина! (ВИДЕО МОБТЕЛ)

0
2350

Борис Тадић, некадашњи председник Србије управо у време када је та земља плаћала историјски невиђену у казну за неспособност владајућих странака, нимало није невин када је реч о стварима који су државу довеле до просјачког штапа.

И управо је то и разлог да бар објаснимо једну од заблуда, а реч је о Мобтелу, којом Тадић покушава да подметне Мобтел и већинског власника Богољуба Карића, како би пажњу јавности усмерио у погрешан смер!

Наиме, он на свом Твитеру, који преноси један од београдских дневника, тврди да су три највећа узрочника економске пропасти Србије: санкције / ко је још сам себи то уводио?/, затим, као последица санкција, прстом указује да је дошло до страховите девалвације, па и „крађу девизне штедње“/ а дошло је до одлагања на дужи рок исплата старе девизне штедње/ и најзад, да је Мобтел добио бесплатну фреквенцију, коју је он одузео и аустријском ВИП-у и „зарадио“ 360 милиона евра. / опет је експредседник заборавио да је у Мобтелу држава имала 49 а Богољуб карић 51 одсто и то захваљујући да су Американци одустали од дила са Србијом када су уведене санкције!/.

И, када је реч о Мобтелу, и Тадић бежи да спомене да је држава продала и свој и Карићев део за 1,5 милијарди евра, а те паре су нетрагом завршиле негде ван државног буџета!

Управо зато је потребно читаоца подсетити на прастару мудрост да се „злочинац враћа на место злочина“. Јер, историја памти да је Србија управо у време његовог председниковања доживела најтрагичнији део уништавања управо оног што је успело да преживи и санкције, и НАТО агресију, јер не само да су тада затворени наши највећи индустријски центри, већ је то и највећи тренд стварање тајкунске врсте, док је председниковом кабинету пикадо био најомиљенија забава.

Самим тим је Борис Тадић последњи човек који може да ишта говори о Мобтелу и Богољубу Карићу. Јер, ако не ова или нека друга власт, онда ће историја несумњиво оставити генерацијама довољно доказа да ће Борис Тадић, као председник и лидер владајуће странке у најдраматичнијим данима српске пропасти, бити један од оптужених за највећу политичку криминалну отимачину и препродају компаније Мобтел и гашења стотине хиљада компанија и банака.

Да ли је потребно подсетити га да је председнички мандат добио тек у другом кругу, јер је трећепласирани Богољуб Карић / са импозантном петином гласова које је добио као новајлија, почетник у политици/, својим гласачима оставио да се определе према својој савести.

Лични став
Мирко Стаменковић, новинар

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име