КУЛА СПРЕМНА ЗА ИЗБОРЕ

0
2206

У Кули је председник општинског одбора Драган Милованов, на синоћњем састанку општинског одбора, тек недавно обновљеном, кандидовао две теме које су у овом тренутку актуелне за овај град у северној Бачкој.

Једна је – који су то актулени задаци да Кула поврати своје некадашње место у економији Војводине, са нагласком на развијање породичног бизниса и пружања непосредне стручне помоћи све мањем броју породичних фарми, кроз повезивања са онима који су већ продрли на тржиште.

Без тога, тешко је ослонити се само на постојеће индустријске капацитете, када је реч о отврању перспективе младима да своју будућност виде у родном граду. У општинском одбору је и жена која има своју фирму која шије пресвлаке за аутомобилска седишта и не може да постигне тражњиу из Мађарске, а сада и Немачке. Она је предложила да се формира ресорни одбор за приватно предузетништво и понудила сарадњу са заинтересованима да уђу у пословно заједништво са њеном фирмом.

Тиме је учињен само први корак у трагању за најефикаснијем и најкраћем путу у подизању активности чланства. Наиме, гости су били и чланови Градског одбора ПСС- БК из Суботице, чија је председница Сања Којић изнела како је овај најсевернији град Србије за непуних годину дана подигао своју активност до нивоа једног од најбољих у Србији. И предложила да ова два одбора и даље сарадјују.

Друга тема је била разговор о спремности чланства ПСС- БК Куле уколико се одржавају локални избори. У том делу су, поред чланова Општинског одбора, говорили и Мирко Стаменковић члан Председништва, Марко Биљић, члан Извршног одбора и Чедомир Станојевић, повереник за округ Западна Бачка.

Констатовано је да је Кула спремна и да ће колико данас председник ОО ПСС. БК ове општине ступити у контакт са локалним руководствома СНС, јер је Покрет СНАГА СРБИЈЕ –БК и на републичком нивоу у коалицији са водећом странком у држави.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име