SUBOTIČANI KUVALI PASULJ / Primer Subotičana je izazovan i za sve ostale organizacije

0
2092

Briga o ljudima je i kada im se omogući da dobiju tanjir pasulja.

Subotičani, članovi Pokreta SNAGA SRBIJE – BK ne propušataju priliku da to pokažu na delu. Protekle nedelje, u  parku neposrdno pored pijace, aktivisti iz Subotice, na čelu sa predsednicom  Gradskog odbora Sanjom Kojić, satima su stajali kraj dva kazana i kuvali pasulj za one  svoje sugrađane kojima je to potrebno.

Zapravo, jedan kazan je bio i za decu bez roditelja i ometene u razvoju, koje Gradski odbor PSS-BK već tradicionalno smatra „svojom decom“ i ne propušta priliku da im  pomognu. Valja se setiti da su tako obeležili i početak svog mandata neposredno posle izborne skupštine. Organizovali su humanitarnu večeru na kojoj je bilo preko 300 zvanica. Svako je uplatio određenu sumu. Bila su tu i deca ometena u razvoju, koja su se veselila sa ostalima. Ali, kuriozitet je u činjenici da su vlasnici prostora  ljudi koji su odgajali nekoliko generacija kuvara i kelnera  upravo od dece bez roditelja. I svi oni su te večeri besplatno radili, od koji su neki već i penziju sačekali.

Primer Subotičana je izazovan i za sve ostale organizacije PSS-BK, jer nije sve u „prepucavanju preko plota“, već se snaga i kvalitet političkog rada dokazuje i na primerima koji su humanitarni.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime