СУБОТИЧАНИ КУВАЛИ ПАСУЉ / Пример Суботичана је изазован и за све остале организације

0
2347

Брига о људима је и када им се омогући да добију тањир пасуља.

Суботичани, чланови Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК не пропушатају прилику да то покажу на делу. Протекле недеље, у  парку непосрдно поред пијаце, активисти из Суботице, на челу са председницом  Градског одбора Сањом Којић, сатима су стајали крај два казана и кували пасуљ за оне  своје суграђане којима је то потребно.

Заправо, један казан је био и за децу без родитеља и ометене у развоју, које Градски одбор ПСС-БК већ традиционално сматра „својом децом“ и не пропушта прилику да им  помогну. Ваља се сетити да су тако обележили и почетак свог мандата непосредно после изборне скупштине. Организовали су хуманитарну вечеру на којој је било преко 300 званица. Свако је уплатио одређену суму. Била су ту и деца ометена у развоју, која су се веселила са осталима. Али, куриозитет је у чињеници да су власници простора  људи који су одгајали неколико генерација кувара и келнера  управо од деце без родитеља. И сви они су те вечери бесплатно радили, од који су неки већ и пензију сачекали.

Пример Суботичана је изазован и за све остале организације ПСС-БК, јер није све у „препуцавању преко плота“, већ се снага и квалитет политичког рада доказује и на примерима који су хуманитарни.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име