Студенти из Русије, Кине, Јапана, Казахстана и Белорусије ће се усавршавати у Србији / посланик Карић повезује факултете

0
2526

Народни посланик Драгомир Ј. Карић повезује факултете

Карић се на Филолошком факултету БУ састао са деканом проф. др Љиљаном Марковић, управником Центра за студије Азије, и Љубицом Васић, научним сарадником Центра и пренео им жељу истоветних факултета из земаља на Путу свиле да сарађују са нашом висикошколском установом. Договорено је да се ускоро започне са реализацијом тог пројекта, који подрзаумева размену студената и гостовања професора

Народни посланик Драгомир Ј. Карић посетио је Центар за студије Азије при Филолошком факултету Универзитета у Београду.

Тамо су му дочек приредиле проф. др Љиљана Марковић, декан те високошколске установе и управник Центра, и Љубица Васић, научни сарадник у Центру и директор пројекта „Словенске земље на Путу свиле“. Тема њиховог сусрета био је предлог Драгомира Ј. Карића се развије сарадња београдског Филолошког факултета са истоветним факултетима највећих универзитета из Русије, Белорусије, Казахстана, Кине и Јапана. Народни посланик је својим домаћинима пренео да у академским институцијама поменутих држава влада велико интересовање да се њихови студенти усавршавају на српском факултету. То би омогућило интензивну размену студената и бројна гостовања наших професора тамо, али и њихових код нас.

– Велико ми је задовољство да радим на афирмацији српског школства и зближавању наших цењених образовних установа с квалитетним институцијама у свету. Повезивање Филолошког факултета са факултетима из Европе и Азије ће допринети да они који се баве изучавањем језика стичу знање на најбољи могући начин – нагласио је Драгомир Ј. Карић и додао:

– Идеја коју сам предочио наишла је на одличан пријем, посебно имајући у виду да је проф. др Љиљана Марковић јапанолог. Ова сарадња која би ускоро требало да почне са реализацијом умногоме ће учврстити пријатељске везе Србије са земљама на Пута свиле.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име