Мјузикл „Стојте, галије царске“

0
2300

Мјузикл „Стојте, галије царске“ премијерно је изведен у Сава центру. У ауторском пројекту глумице Иване Жигон узело је учешће више од 200 извођача. Програм који су реализовали Светигора и Друштво српско-руског пријатељства поводом обележавања 100 година од почетка Првог светског рата са више од три хиљаде људи дошао је да погледа И патријарх српски Иринеј.

– Ово је историјски концерт посвећен сећању на стогодишњицу Великог рата. Несрећа која нас је задесила прогутала је 26 милиона живота, а српски народ дао је највећу жртву. Сведоци смо покушаја ревизије историје. На научницима који су се ових дана окупили у Београду је да утврде да Србија није узроковала рат, нити га је желела, нити је била спремна за њега. Њој је рат наметнут – рекао је патријарх српски Иринеј и истакао да мржња и непријатељство између учесника великог сукоба треба да остану део прошлости.

Спектакл је отворила млада певачица у улози Србије Бојана Пековић, док је Ивана Жигон као Милунка Савић скоро расплакала публику кад је у сузама загрлила мајку Јелену Жигон. На сцени смо још видели поново Мишу Јанкетића као Живојина Мишића и пред сам крај Катарину Радивојевић као Флору Сандс. Куриозитет је што је у програму учествовао и славни руски редитељ и глумац Никита Михалков путем видео-снимка у којем представља руског цара.

Путовање кроз историју Србије у Великом рату дошли су да погледају, поред представника Руске православне цркве, митрополит СПЦ Амфилохије Радовић, саветници председника проф.др Оливер Антић, Јасмина Митровић Марић, Радослав Лале Павловић, бивши председник СРЈ Зоран Лилић, народни посланик Драгомир Ј. Карић, Ненад Поповић, Дејан Томашевић, и други.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име