Стигао и други контингент помоћи из Белорусије

0
2208

На апел премијера Србије Александра Вучића другим контингентом помоћи поново се одазвала Република Белорусија из које је вечерас допремљена нова количина хуманитарне помоћи. Помоћ, како пошљаоци помоћи кажу, братској Србији из Минска је стигла авионом Иљушин 76 у којем је у Београд допутовао и заменик министра за ванредне ситуације Гончаров Александар Николаевич.


 

Према његовим речима осим два хеликоптера и још четири спасилачке екипе рониоца који су су Србију стигли раније Иљушином је допремљена хуманитарна помоћ која је договорена са српском владом. Реч је о четири великих агрегата од по 100 киловата, 20 преносивих генератора, 30 моторних пумпи за испумпавање воде, 20 000 конзерви месних прерађевина, 5 000 вунених ћебади , 20 шатора са по 20 места за спавање као и других потрепштина. Како је Гончаров на крају закључио, шта је било било је сада је нужно помоћи да се санирају последице.

На аеродрому „Никола Тесла“ помоћ из Белорусије дочекали су амбасадор Белорусије у Србији Владимир Чушев и народни посланик и почасни конзул Белорусије у Србији, Драгомир Ј.Карић. – Ово није први пут. Много су нам Белоруси помагали и током бомбардовања. То је велика помоћ коју ми никада нећемо и не можемо да заборавимо. Хвала председнику Белорусије и читавом белоруском народу- закључио је Карић у изјави за државну телевизију Републике Белорусије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име