Стигла помоћ из Белорусије

0
2588

На београдски аеродром “ Никола Тесла” стигао је и први контингент хуманитарне помоћи из Републике Белорусије. Рано поподне слетела су два хеликоптера Ми-8 са дизалицама и покретним механизмима за спасавање са површине воде и спасилачким тимовима од 25 људи и 4 чамца са моторима у сваком хеликоптеру.

Командант авијације за ванредне ситуације Републике Белорусије, пуковник Олег Владимирович Јаковљев рекао је за БК ТВ да је негово министарство, по налогу председника Александра Григорјевича Лукашенка, све своје расположиве снаге за помоћ братској Србији ставило на располагање на неограничено време. Према његовим речима Србија је прекрасна земља са дивним људима и жеља свих белоруса је да се браћи помогне на сваки начин. Он је додао да ће вечерас стићи и авион Иљушин 76 који ће допремит: четири агрегата, 20 преносивих генератора, 30 моторних пумпи за испумпавање воде, 20 000 конзерви месних прерађевина, 5 000 вунених ћебади као и других потрепштина.

На аеродрому је припаднике министарства за ванредне ситуације Белорусије дочекао амбасадор Владимир Чушев и народни посланик и почасни конзул Белорусије у Србији Драгомир Ј. Карић.

Екселенција, Чушев рекао је да ће Белорусија, као и до сада, увек помагати Србију кад год за њу дођу кризна времена као што су наступила ова садашња.

Посланик Карић захвалио је Белорусији на помоћи истакавши да је добар осећај знати да када сте у невољи нисте сами као и то да је поносан на своје белоруске другове.

У име Министарства ванредних ситуација Републике Белорусије вечерас ће са хуманитарном помоћи из Минска у Београд доћи и заменик министра ванредних ситуација Белорусије, Александр Гончаров.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име