Stigla pomoć iz Belorusije

0
2601

Na beogradski aerodrom “ Nikola Tesla” stigao je i prvi kontingent humanitarne pomoći iz Republike Belorusije. Rano popodne sletela su dva helikoptera Mi-8 sa dizalicama i pokretnim mehanizmima za spasavanje sa površine vode i spasilačkim timovima od 25 ljudi i 4 čamca sa motorima u svakom helikopteru.

Komandant avijacije za vanredne situacije Republike Belorusije, pukovnik Oleg Vladimirovič Jakovljev rekao je za BK TV da je negovo ministarstvo, po nalogu predsednika Aleksandra Grigorjeviča Lukašenka, sve svoje raspoložive snage za pomoć bratskoj Srbiji stavilo na raspolaganje na neograničeno vreme. Prema njegovim rečima Srbija je prekrasna zemlja sa divnim ljudima i želja svih belorusa je da se braći pomogne na svaki način. On je dodao da će večeras stići i avion Iljušin 76 koji će dopremit: četiri agregata, 20 prenosivih generatora, 30 motornih pumpi za ispumpavanje vode, 20 000 konzervi mesnih prerađevina, 5 000 vunenih ćebadi kao i drugih potrepština.

Na aerodromu je pripadnike ministarstva za vanredne situacije Belorusije dočekao ambasador Vladimir Čušev i narodni poslanik i počasni konzul Belorusije u Srbiji Dragomir J. Karić.

Ekselencija, Čušev rekao je da će Belorusija, kao i do sada, uvek pomagati Srbiju kad god za nju dođu krizna vremena kao što su nastupila ova sadašnja.

Poslanik Karić zahvalio je Belorusiji na pomoći istakavši da je dobar osećaj znati da kada ste u nevolji niste sami kao i to da je ponosan na svoje beloruske drugove.

U ime Ministarstva vanrednih situacija Republike Belorusije večeras će sa humanitarnom pomoći iz Minska u Beograd doći i zamenik ministra vanrednih situacija Belorusije, Aleksandr Gončarov.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime