Stigao i drugi kontingent pomoći iz Belorusije

0
2199

Na apel premijera Srbije Aleksandra Vučića drugim kontingentom pomoći ponovo se odazvala Republika Belorusija iz koje je večeras dopremljena nova količina humanitarne pomoći. Pomoć, kako pošljaoci pomoći kažu, bratskoj Srbiji iz Minska je stigla avionom Iljušin 76 u kojem je u Beograd doputovao i zamenik ministra za vanredne situacije Gončarov Aleksandar Nikolaevič.


 

Prema njegovim rečima osim dva helikoptera i još četiri spasilačke ekipe ronioca koji su su Srbiju stigli ranije Iljušinom je dopremljena humanitarna pomoć koja je dogovorena sa srpskom vladom. Reč je o četiri velikih agregata od po 100 kilovata, 20 prenosivih generatora, 30 motornih pumpi za ispumpavanje vode, 20 000 konzervi mesnih prerađevina, 5 000 vunenih ćebadi , 20 šatora sa po 20 mesta za spavanje kao i drugih potrepština. Kako je Gončarov na kraju zaključio, šta je bilo bilo je sada je nužno pomoći da se saniraju posledice.

Na aerodromu „Nikola Tesla“ pomoć iz Belorusije dočekali su ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev i narodni poslanik i počasni konzul Belorusije u Srbiji, Dragomir J.Karić. – Ovo nije prvi put. Mnogo su nam Belorusi pomagali i tokom bombardovanja. To je velika pomoć koju mi nikada nećemo i ne možemo da zaboravimo. Hvala predsedniku Belorusije i čitavom beloruskom narodu- zaključio je Karić u izjavi za državnu televiziju Republike Belorusije.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime