Шанса за српске грађевинаре – у Пакистану недостаје 10 милиона кућа! (ВИДЕО)

0
2260

Народни посланик Драгомир Ј. Карић примио је у посету Шерјара Акбара Кана, амбасадора Пакистана.

Разговарано је о могућностима успостављања конструктивнијих односа у погледу јачања сарадње на нивоу парламената и посланичких група у областима економије, културе, спорта, туризма и трговине. Амбасадор Кан је похвалио изузетну организацију 141. заседања Интерпарламентарне уније које је одржано у Београду прошлог октобра а чији је домаћин била Народна скупштина Србије и председница Маја Гојковић.

Саговорници су се сложили да је тренутна робна размена од свега 16 милиона долара између Србије и Пакистана изузетно мала и да би према реалним могућностима требало да износи минимум милијарду долара узимајући у обзир шта све Србија може да понуди огромном пакистанском тржишту, као и шта може да увезе.

Амбасадор је рекао да Србија има председника који у потпуности може да реализује све програме са земљама разних система и да Пакистан изузетно цени председника Александра Вучића који ради на зближавању два народа.

Након дипломатских разговора, амбасадор је предочио привредне могућности његове земље која има око 230 милиона становника и рекао да је тамо, између осталог, потребно изградити чак 10 милиона кућа! Он је додао да сва квалитетна роба може да се пласира са одличном зарадом јер је тржиште 30 пута веће од српског. Драгомир Ј. Карић је нагласио да је то одлична прилика за све српске компаније, међу којима је и БК група која је три године заредом сврстана међу 100 најбољих компанија на свету.

Морам истаћи да је размена од 16 милиона долара стварно смешна имајући у виду могућности неисцрпне сарадње. Разговарали смо подизању односа у различитим областима друштвено-економског деловања на знатно виши ниво. Амбасадор је покренуо питање инвестиција и доставио ми је списак компанија које би желеле да у Србији покрену производњу, а огромно пакистанско тржиште је отворено и за све српске компаније са изузетном перспективом. Верујем да оваквим сусретима доприносимо бржем развоју сарадње између две државе и, што је најважније, доприносимо остварењу стратегије и циља који је зацртао председник Александар Вучић инвестиционим планом за будућност „Србија 2025“ – истакао је Драгомир Ј. Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име