Руско друштво колективно у ПСС-БК (ВИДЕО)

0
2290

Простор у којем већ годинама ради Српско–руско, а од скоро и белоруско друштво пријатељства „Деснака Максимовић“ у Смедереву, била је тесна да прими све који су хтели да присуствују јединственом чину њиховог колективног преласка у Покрет СНАГА СРБИЈЕ – БК.

После успешног вишегодишњег рада, чак и учешћа на последњим изборима, ово друштво је проценило да им је најближи ПСС-БК и отуда је синоћна заједничка седница са општинском органицазијом ПСС-БК протекла у веома пријатној, али и конструктивној армосфери разговора како да се пре свега покрене иницијатива Богољуба Карића да свако ради, ствара и живи од свог рада.

Посебан акценат је у свом обраћању скупу чланства обеју организација Драгомир Ј. Карић, заменик председника ПСС-БК био усмерен ка помагању индивидуалним пољопривредним произвођачима. Јер, ово је познат воћарски крај који производи воће тражено на руском и белоруском тржишту.

Карић је обећао да ће веома брзо да доведе заинтересоване не само купце из Русијие и Белорусије, већ и људе који су спремни да у овај пројекат улажу и своја средства.

Одговарајући на питања и критику садашњег система финансирања пољопривредних произвођача, Перса Мињовић, председница ИО ГО ПСС-БК је истакла да држава мора да то чини непосредно а не перко скупих банкарских кредита, јер у садашњим условима произвођаћ једва да покрије производне трошкове и тако остане на своме, без могућности новог улагања.

Јован Тодоровић је у име Друштва изнео разлоге због чега желе да колективно пређу у ПСС–БК, посебно наглашавајући да су на последњим изборима лошије прошли него што би релано било због политичког искуства, чланство је једногласно прихватило предлог и од синоћ је општинска организација ПСС-БК богатија за бројно чланство Друштва „Десанка Максимовић“.

На крају је изабран и привремени општински одбор на чијем је челу Мишко Пантић, а изабрани су потпредседници као и чланови Извршног одбора.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име