Пушков: Резолуција о Сребреници удар је на имиџ и ауторитет Србије (фото/видео)

0
2120

Шеф Одбора за иностране послове Државне Думе Савета Руске Федерације у Србији Алексеј Пушков оценио је да Запад резолуцијом о Сребреници жели да пошаље сигнал да може да покрене механизме који могу бити удар на ауторитет и имиџ Србије, јер се није придружила санкцијама према Русији.

Он је на предавању о актуелним спољнополитичким питањима у просторијама „Карић фондације“ навео да је резолуција уједно и покушај да се Србија завади са муслиманским народима и указао да није неопходно да се тај документ усвоји, уз образложење да би од његовог доношења било више штете него користи.

PUSKOV 1

Пушков је истакао да у Сребреници није био геноцид и упитао зашто се онда остали случајеви сличних злочина на територији Европе не разматрају на тај начин.

Као пример навео је страдање становника у Украјини истакавши да је живот тамо изгубило 6.500 људи.

„Ако прихватимо да је у Сребреници био геноцид, онда то значи да је Запад исправно поступио 1999. године и то је оно што треба да легитимише садашњу политику – отцепљење Косова било би оправдано и Косово може да постане члан Европске уније и Уједињених нација“, рекао је Пушков.

PUSKOV 4

Према његовим речима, Запад игра политику двојних стандарда и узима за право да одређује шта је злочин, а шта не.

Пушков је оценио и да Србија спроводи исправну политику, јер се, како је указао, са једне стране зближава са ЕУ, а са друге одржава односе са Русијом.

„Та двосмерност политике је добра за вашу земљу“, закључио је Пушков на гостовању које су организовали Алфа универзитет и „Београдски форум“.

PUSKOV 3
Он се налази у вишедневној посети Србији, а данас је разговарао са председником Томиславом Николићем, премијером Александром Вучићем и потпредседником Скупштине Србије Верољубом Арсићем.

PUSKOV 1

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име