PSS BK: Smanjenje cenzusa je vetar u leđa svim političkim strankama

0
2012

Pokret Snaga Srbije – BK pozdravlja usvajanje Predloga zakona o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima i smanjenje cenzusa sa pet na od tri odsto.

– Ovo je važan događaj u savremenoj srpskoj parlamentarnoj demokratiji i ohrabrenje svima da ravnopravno učestvuju u izbornoj trci. Veoma retko se dešava bilo gde u svetu da najjača politička stranka predloži rešenje koje može samo njoj da šteti, ali SNS je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu to uradila u Srbiji i tako obezbedila da i najmanje političke partije, pokreti i grupe građana mogu da računaju na određeni broj poslanika. Nakon što su usvojeni predlozi zakona i što je smanjen cenzus na tri odsto, stekli su se svi uslovi da se u srpskom parlamentu i u lokalnim skupštinama ubuduće čuju ideje i onih političkih činilaca koji do sada nisu imali prilike da obezbede svoje mesto u tim institucijama što je važno za dalji prosperitet Srbije. Smanjenje cenzusa daje vetar u leđa svim političkim strankama – naglasio je Dragomir J. Karić, zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije – BK.

Pokret Snaga Srbije – BK je glasao i za predlog da na lokalnim i republičkim listama bude zastupljeno 40 odsto žena.

– Na ovaj način pružamo podršku i podstičemo veće angažovanje žena u političkim procesima u Srbiji i njihovo aktivnije učešće u lokalnim skupštinama kao i u Narodnoj skupštini Srbije. Smatramo da je to veoma važno. Članovi porodice Karić su oduvek bili veliki poštovaoci žena i izuzetno cenimo njihovu ulogu ne samo u porodičnom nego i u društvenom životu – dodao je Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime