ПСС БК: Смањење цензуса је ветар у леђа свим политичким странкама

0
2014

Покрет Снага Србије – БК поздравља усвајање Предлога закона о изменама Закона о избору народних посланика и Предлога закона о изменама и допунама Закона о локалним изборима и смањење цензуса са пет на од три одсто.

– Ово је важан догађај у савременој српској парламентарној демократији и охрабрење свима да равноправно учествују у изборној трци. Веома ретко се дешава било где у свету да најјача политичка странка предложи решење које може само њој да штети, али СНС је са председником Александром Вучићем на челу то урадила у Србији и тако обезбедила да и најмање политичке партије, покрети и групе грађана могу да рачунају на одређени број посланика. Након што су усвојени предлози закона и што је смањен цензус на три одсто, стекли су се сви услови да се у српском парламенту и у локалним скупштинама убудуће чују идеје и оних политичких чинилаца који до сада нису имали прилике да обезбеде своје место у тим институцијама што је важно за даљи просперитет Србије. Смањење цензуса даје ветар у леђа свим политичким странкама – нагласио је Драгомир Ј. Карић, заменик председника Покрета Снага Србије – БК.

Покрет Снага Србије – БК је гласао и за предлог да на локалним и републичким листама буде заступљено 40 одсто жена.

– На овај начин пружамо подршку и подстичемо веће ангажовање жена у политичким процесима у Србији и њихово активније учешће у локалним скупштинама као и у Народној скупштини Србије. Сматрамо да је то веома важно. Чланови породице Карић су одувек били велики поштоваоци жена и изузетно ценимо њихову улогу не само у породичном него и у друштвеном животу – додао је Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име