PSS-BK: Širom Srbije organizovati panele koji će se baviti ženskim pitanjem radi osnaživanja uloge žene

0
2374

U Srbiji je potrebno da se radi na tome da se promeni slika o ženama u medijima, da se pozitivnim vestima afirmiše uloga žena u društvu, a ne da plasiraju senzacionalističke vesti, poručili su učesnici druge međunarodne konferencije „Slika žena u medijima“ u organizaciji „Kluba prvih žena“.


„U politici nije lako, kao ni u drugim profesijama, ali ako imate znanje, organizaciju i cilj nema tih prepreka koje će vas sprečiti na vašem putu i nema toga ko vas neće uvažavati“, rekla je na pomenutoj konferenciji u Beogradu predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE -BK /PSS-BK/ Persa Minjović.


Ona je predložila da članice „Kluba prvih žena“ organizuju panele uz podršku medija širom Srbije o svim problemima sa kojima se žene suočavaju danas ne samo u delu koji se odnosi na njihovo profesionalno angažovanje i napredovanje, jer o ženama i njihovom položaju u društvu, aktivnostima se u Beogradu još i govori, a u unutrašnjosti su stvari malo drugačije, istakla je Minjović.


Podsetila je da je lider PSS-BK Bogoljub Karić u viša navrata govorio o ulozi i značaju žene u našem društvu, a treba reći i da je generalni direktor BK Grupe žena, da one zauzimaju značajne pozicije u toj porodičnoj kompaniji.


Minjović je dodala da je za žene karakteristično i to da obazrivije daju izjave medijima, da najpre odmere kako će se na javnost odraziti poruka koju su prenele, ili koju žele da prenesu.
 

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime