Млади мењају Војводину (ВИДЕО)

0
2210

Млади у Војводини су озбиљно схватили оно – на младима свет остаје – и више не желе да буду само испомоћ градским или општинским организацијама у Покрету СНАГА СРБИЈЕ- БК. И то су доказали већ на скуповима у Суботици и Новом Саду, а ових дана одржавају и своју изборну скупштину Клуба младих у Зрењанину.

У Суботици била је пуна сала, чак више него када се бирао Градски одбор, јер Суботичани су мудро резоновали, па су позвали не само младе из свог округа, већ и суседних. Били су ту млади из Бачке Тополе, Ловћенца. Малог Иђоша, Куле, Фекетића, Оџака, Новог Бечеја и,наравно из свих суботичких месних заједница.

Циљ им је био да покрену инцијативу да се убрза избор Клуба младих на нивоу Покрајине. Јер, Суботичани су комплетирали све органе ПСС- БК и облике организовања, пошто су oдржали скупштине Градског одбора, Савета женаи Клуба младих,а и у скоро свим месним заједницама. – први у Србији.

Истог дана је и заменик председника ПСС- БК Драгомира Карић обишао два газдинства – једно хрватске,а друго буњеваче породице. И тамо су и млади,а не само њихови родитељи носиоци посла на фармама – говеда и коња.Проблем им је заједнички,.што је очигледан нонсец, јер се државна земља издаје у закуп на годину дана индивидуалним газдинства, што је очигледно неповољно по њих, јер самим тим немају сигурност у развоју својих фарми.

Неколико дана после Суботичана одржан је и скуп младих из Новог Сада и околних градова. Били су скоро из свих места Јужно-бачког округа, а како се очекује да пре краја маја одржи и изборни скуп младих Средње банатског округа Зрењанину, а то значи и из Житишта, Црње и Сечња, јер су из Новог Бечеја већ били у Суботици, остаје још само да се делегирају млади из Северно и јужног Баната, па ће млади Војводине обновити своју организацију у Војводини, коју су били формирали 2009. године.

Њихове идеје су да се активну укључе у рад ПСС- БК, али и да буду иницијатори да се орагнизују посебни локални скупови младих пољопривредника у производњи разних култура, али и да покажу своје успехе у фармама оваца, коза, говеда и коња.

Њихов циљ је да мењају Војводину и да створе организације које ће показати да је могуће удруживање малих пољопривредника на основама задругарства које ће се мењати у смислу да то буду истовремено и акционарства друштва, која када се удруже могу да очувају свој иденетитет и интерес у односу на крупне земљопоседнике, који, за разлику од малопоседника могу да узму земљу у аренду и на више године, па чак неки страни и на 30 година!

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име