ПСС-БК: Широм Србије организовати панеле који ће се бавити женским питањем ради оснаживања улоге жене

0
2336

У Србији је потребно да се ради на томе да се промени слика о женама у медијима, да се позитивним вестима афирмише улога жена у друштву, а не да пласирају сензационалистичке вести, поручили су учесници друге међународне конференције „Слика жена у медијима“ у организацији „Клуба првих жена“.


„У политици није лако, као ни у другим професијама, али ако имате знање, организацију и циљ нема тих препрека које ће вас спречити на вашем путу и нема тога ко вас неће уважавати“, рекла је на поменутој конференцији у Београду председница Извршног одбора Главног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ -БК /ПСС-БК/ Перса Мињовић.


Она је предложила да чланице „Клуба првих жена“ организују панеле уз подршку медија широм Србије о свим проблемима са којима се жене суочавају данас не само у делу који се односи на њихово професионално ангажовање и напредовање, јер о женама и њиховом положају у друштву, активностима се у Београду још и говори, а у унутрашњости су ствари мало другачије, истакла је Мињовић.


Подсетила је да је лидер ПСС-БК Богољуб Карић у виша наврата говорио о улози и значају жене у нашем друштву, а треба рећи и да је генерални директор БК Групе жена, да оне заузимају значајне позиције у тој породичној компанији.


Мињовић је додала да је за жене карактеристично и то да обазривије дају изјаве медијима, да најпре одмере како ће се на јавност одразити порука коју су пренеле, или коју желе да пренесу.
 

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име