ПСС-БК поклонио пластеник младом пољопривреднику из Дероња: Укоро почињем производњу Богољубове зелене салате (ВИДЕО)

0
2022

Никола Савић из Дероња, млади српски домаћин, више од 10 година бави се пољопривредом, пре свега производњом расада лубеница и диња, а од ове године почиње производњу парадајза и зелене салате.

Овај вредни двадесетшестогодишњак, коме је пољопривреда једини извор прихода, каже да унапређење производње не би било могуће да његов труд и рад нису препознали чланови Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК и решили да му поклоне пластеник у коме ће, како додаје, ускоро почети гајење Богољубове зелене салате.

„Пољопривредом се бавим већ 11 година. Планирам да у пластеник, дужине 30 и ширине 12 метара, који сам добио од ПСС-а прво посадим 600 струкова парадајза, а после тога зелену салату. На овај начин ћу моћи да одржавам две културе током целе године. Драго ми је што су људи из Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК имали слуха за нас, и што ћу захваљујући њиховој помоћи проширити производњу. Већ сада имам планове где бих могао да пласирам своје производе и надам се да ће све ићи добро”, прича млади Савић који је срдачно у свом дому у Дероњама угостио чланове Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК.

Заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК Драгомир Ј. Карић рекао је да му је драго што је имао прилику да размени искуства и пренесе знања младом Савићу и његовим пријатељима који су одлучили да остану у Србији и баве се пољопривредом, која је после енергетике највећа развојна грана наше земље.

“Такође, решили смо да младог Савића обрадујемо пластеником како би могао да прошири своју производњу”, рекао је Карић који је са својим сарадницима Персом Мињовић, председницом Извшног одбора, Милошем Вучинићем, председником Надзорног одбора, и Чедомиром Станојевићем, председником општинског одбора Оџаци, обишао домаћинство породице Савић.

Карић је подсетио на значајан састанак премијера и новоизабраног председника Александра Вучића и белоруске делегације на којем је истакнута могућност пласмана наше робе и пољопривредних производа на тржиште Евроазијског економског савеза, који чине Белорусија, Русија, Казахстан, Киргистан и Јерменија.

“То за Николу Савића и његове пријатеље који се баве пољопривредом значи да је обезбеђено тржиште за пласман робе по реалним и добрим ценама.”

Чедомир Станојевић, председник општинског одбора Оџаци рекао је да ће се Пократ СНАГА СРБИЈЕ БК потрудити да у наредном периоду помогне свима који желе да се баве пољопривредом.

“Драго ми је што млади људи попут Николе Савиће хоће да се баве пољопривредом и остану у својим породичним кућама. Надам се да ће Никола овде садити Богољубову салату и да ће она бити препознатљива како на нашем, тако и иностраном тржишту”, рекао је Станојевић.

Посета Дероњама завршена је обиласком Етно куће, старе чак 236 година. Овај податак фасцинирао је госте из Београда, као и аутентичне поставке етно соба о којима већ десетак година брину чланице Удружења жена “Златне нити”. У пријатном амбијенту, који попут времеплова враћа у период пре више од два века, гости су уживали и у слатком укусу крофни које су спремиле вредне руке домаћица које су нас позвале на традиционалну Крофинијаду која се у јуну одржава у овом мирном војвођанском месту.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име