ИЗБОРНА СКУПШТИНА НА ВОЖДОВЦУ: Драгомир Карић најавио мега пројекат Тесла град, а изјава о Русији ће вас одушевити

0
2263

Прва изборна скупштина Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК након повратка у Србију Богољуба Карића, одржана је вечерас седницом Општинског одбора ПСС Вождовца, на којој су изабрани органи одбора. Њој је присустовао и Драгомир Ј. Карић, посланик и заменик ове странке, који је најавио мега пројекте компаније Браћа Карић у Србији.

За председника општинског одбора вождовачког ПСС-а једногласно је изабран Миљан Јовићевић, а за потпредседника Роза Лазаревић. Јовићевић се захвалио на поверењу, рекавши да је ово за њега велика част и одговорност.

– Странка је охрабрена повратком лидера Богољуба Карића и радићемо на обнављању страначке инфраструктуре и интензивном пријему чланова. Непосредно ћемо се укључивати у проблеме грађана. Потребно је пробудити стваралачки дух и повести Србију на место које јој припада – поручио је нови председник вождовачког ПСС-БК.

Драгомир Ј. Карић је честитао Јовићевићу на избору и пренео свима поздраве свога брата Богољуба, „који је управо слетео у Београд“.

– Пред нама је задатак да повратимо чланство и већ имамо много људи који се учлањују. Свима ћемо давати приступнице, осим члановима СНС, јер је та странка наш стратешки партнер. Ми треба да будемо друга странка по јачини – казао је Карић.

Он је изнео планове и пројекте које је припремио његов брат Богољуб.

– Припремамо пројекат Тесла град, то је нешто као Београд на води. Први предлог је био Макиш, а други преко пута Београда на води, што може бити проблем због исељавања неких делова. Има још опција. То је велики пројекат од два милиона квадрата, ту су станови, локали, кафићи, школе, обданишта… То ће бити град у граду – најавио је Драгомир Карић.

Он је истакао да ће сви од тога имати користи и да ће бити посла за грађевинце, инжењере, молере, паркетаре….

– Сви добијају кад се ради. Ту ће да ради 100.000 људи. Већ идуће године у ово време очекујемо да ће бити запослено првих 10.000 људи на овом послу – навео је Карић.

Он је обећао и изванредно повољну цену квадрата стамбеног простора.

– За све наше грађане цена квадрата ће износи 450-500 евра. И то је велика цена. Али је предвиђена продаја на кредит, а камате ће бити максимално 3 одсто и то динарске. Тиме ћемо да извучемо све оне који сањају да имају кров над главом – подвукао је потпредседник ПСС.

Он је говорио и о својој иницијативи да у Улици Јурија Гагарина на Новом Београду славни руски космонаут добије споменик.

– Водио сам дуго борбе са ветрењачама. Рекли су ми, па морају ли ти твоји Руси, дај неког другог. Рекао сам, па може онда Достојевски. Ипак, близу смо да ово спроведемо у дело, споменик Гагарина је већ спреман и треба да стигне из Русије – казао је Карић.

Он је дао и нови предлог, а то је да општина Вождовац добије споменик Андрејевског крста.

Карић је завршио излагање закључком о сарадњи са Русијом, рекавши:

–  Ми морамо да сарађујемо са онима који нас ничим не уцењују.

Иначе, међу учесницима скупа нашао се и члан ПСС-БК чувени глумац и комичар Бранислав Петрушевић Петрући.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име