Prva sednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srbije *VIDEO/FOTO

0
2148

Prva (konstitutivna) sednica Narodne skupštine Republike Srbije, koju je sazvala predsednica Narodne skupštine iz prethodnog saziva Maja Gojković, počela je u petak, 3.juna 2016.godine, sa početkom u 10 časova.

Sednica je počela intoniranjem državne himne Republike Srbije „Bože pravde“ u izvođenju mešovitog hora Doma kulture i Katedralne crkve svetog oca Nikolaja iz Ruskog Krstura.

Sednici je predsedavao najstariji narodni poslanik prof.dr Dragoljub Mićunović, sa Izborne liste Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka (NOVA, DSHV, ZZS), a u radu su mu pomagali najmlađi narodni poslanici sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mesta.

Novi poslanici položili su zakletvu koja glasi:

„Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi“.

Po treći put, zakletvu za Narodne poslanike Skupštine Srbije položili su i poslanici Pokreta SNAGA SRBIJE-BK, Milanka i Dragomir J. Karić.

IMG_6739

IMG_6758

IMG_6789

IMG_6802

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime