Обележено 25 година од настанка савремене Русије и 1154. год.постојања руске државе

0
2259

Амбасада Русије у Србији обележила је свечаним пријемом државни празник „Дан Русије“, а амбасадор Александар Васиљевич Чепурин поручио је да је Србија важан и поуздан стратешки партнер Русије у Европи и на Балкану и да високо цене искрено расположење српског руководства за унапређење сарадње.

Чепурин је, у обраћању званицама, истакао да Србе и Русе спајају најславније и најсветлије странице историје.
IMG_6936
„Залог успеха је у томе да је руско-српска сарадња базирана на принципима равноправности, прагматизма, узајамног поштовања, и узимања у обзир интереса обе државе“, рекао је Чепурин.

Он је нагласио да Русија чврсто подржава суверенитет и територијални интегритет Србије, мир и стабилност на Балкану.

Русија, додао је, високо цени искрено расположење српског руководства и народа за унапређење сарадње у свим правцима.

„Наши односи су усмерени у будућност. Они имају добар потенцијал. Урадићемо све што зависи од нас да се тај потенцијал корак по корак оствари“, рекао је Чепурин који је навео да се данас обележава 25 година од настанка савремене Русије и 1154. године постојања руске државе.
IMG_6947
Чепурин је после говора наздравио са председником премијером Србије и патријархом за, како је рекао, просперитет два народа.

Пријему су присуствовали председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић, министри спољних послова Ивица Дачић, одбране Зоран Ђорђевић, унутрашњих послова Небојша Стефановић, рада Александар Вулин, енергетике Александар Антић, пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић, патријарх СПЦ Иринеј, градоначелник Београда Синиша Мали, народни посланик Драгомир Ј. Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име