Прва седница новог сазива Народне скупштине Републике Србије *ВИДЕО/ФОТО

0
2207

Прва (конститутивна) седница Народне скупштине Републике Србије, коју је сазвала председница Народне скупштине из претходног сазива Маја Гојковић, почела је у петак, 3.јуна 2016.године, са почетком у 10 часова.

Седница је почела интонирањем државне химне Републике Србије „Боже правде“ у извођењу мешовитог хора Дома културе и Катедралне цркве светог оца Николаја из Руског Крстура.

Седници је председавао најстарији народни посланик проф.др Драгољуб Мићуновић, са Изборне листе За праведну Србију – Демократска странка (НОВА, ДСХВ, ЗЗС), а у раду су му помагали најмлађи народни посланици са четири изборне листе које су добиле највећи број посланичких места.

Нови посланици положили су заклетву која гласи:

„Заклињем се да ћу дужност народног посланика обављати предано, поштено, савесно и верно Уставу, бранити људска и мањинска права и грађанске слободе и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди“.

По трећи пут, заклетву за Народне посланике Скупштине Србије положили су и посланици Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК, Миланка и Драгомир Ј. Карић.

IMG_6739

IMG_6758

IMG_6789

IMG_6802

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име