Индонежанска ноћ културе *ФОТО/ВИДЕО

0
2063

Амбасада Индонезије у Београду је организовала културну манифестацију у Народном позоришту, са циљем да промовише плес, театар, лепоту и боје ове земље.

Ноћ културе започео је перформансом “Боје Индонезије“, а у питању је једна је од укупно три дела промотивног програма који ће се од 28. маја до 15 јуна дешавати у главном граду Србије.
IMG_7140

Присутнима се обратио амбасадор Индонезије у Србији Њ.Е. Хари Ричард Џејмс Кандоу.

У ноћи културе наступиле су две индонежанске традицоналне плесне групе, Гамелан и Ангклунг, а подршку модном догађају дала је и Индонежанска пословна асоцијација жена.

– “Боје Индонезије” казују причу о искуствима са путовања, које почиње у Џакарти, а завршава се у Суматри. У питању је игра сенки, а две лутке – Семара и Деви Сриа – помера Ана Поповић, која је вештину стекла захваљујући једногодишњој школарини индонежанске владе – рекли су из амбасаде и нагласили да ће се овим културно-уметничким перформансом посетиоцима приближити културно богатство различитих регија у Индонезији.
IMG_7237

Индонежанској ноћи културе присуствовао је и народни посланик Драгомир Ј. Карић иначе члан посланичке групе пријатељства Србије и Индонезије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име