Proslava austrijskog Nacionalnog praznika! *FOTO

0
2166

U Skupštini grada Beograda ambasada Austrije u Srbiji proslavila Nacionalni praznik. Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner poručio je na prijemu da će EU i posle Bregzita opstati i da ćemo imati Uniju sa Srbijom kao članicom.

Prijemu u Skupštini grada odazvali su se predstavnici diplomatskog kora u Srbiji, vojni izaslanici mnogih zemalja, predstavnici privrednog, kulturnog i javnog života Srbije medju kojima sin Dragomira Karća filmski producent Simon sa suprugom Tamarom, Miloš Vučinić, član IO GO PSS-BK ali i pojedini predstavnici srpske dijaspore u Austriji.

Himne Austrije i Srbije, na prijemu u Skupštini grada Beograda, otpevao je hor grada Požarevca, a Ajgner je objasnio da je odlučeno da hor iz Požarevca nastupi, ne samo što je već imao nastupe u Beču, već i zato što dolazi iz regiona odakle se u Austriju doselio veliki broj gastarbajtera.

Ambasador je potsetio da su se oni doselili na osnovu sporazuma, koji je pre tačno pet decenija potpisan sa bivšom SFRJ.

Početkom 70-tih godina u Austriju se, kako je naglasio, na osnovu ovog dokumenta doselilo 70.000 građana iz Srbije koji su doprineli razvoju i blagostanju te zemlje.

On je rekao da se, tokom izbegličke krize, posebno i Srbija dokazala kao pravi partner u uspostavljanju bolje kontrole uslova migracije.

„Srbija se time preporučila EU kao budući partner“, naglasio je Ajgner.

Austrija 26.oktobra obeležava Nacionalni praznik, dan kada se 1955.zemlja obavezala na trajnu neutralnost, što je omogućilo napuštanje savezničkih snaga i povratak pune suverenosti.

img_4032

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime