ОДНОСИ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И ТУНИСА СВЕ БОЉИ *ФОТО/ВИДЕО

0
2315


Председник Удружења српско-туниског пријатељства, народни посланик Драгомир Ј. Карић синоћ се састао на свечаном пријему у амбасади Туниса са амбасадором Туниса у Србији Мухамедом Багамр.

Амбасадор Туниса се захвалио народном посланику Драгомиру Ј. Карићу за све што је до сада урадио како би билатерални односи између Србије и Туниса били још чвршћи, истакваши да се осећа као код куће у Србији.

„Културна, економска, трговинска и многе друге гране сарадње развијају се и унапређују између Туниса и Србије. Ове две земље гаје и значајне историјске везе, а  све то доприноси јачању пријатељских односа”, навео је Мухамед Багамр, амбасадор Туниса у Београду.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић се захвалио амбасадору Туниса на позиву на свечани пријем.

„Поштована екселенцијо,  драги пријатељу,  велика ми је част и задовољство да сте ме позвали. Искрено ценим Ваш народ и културу, Вашу љубав према слободи. Верујем у Вашу државу и верујем да ће Тунис успети да се избори са свим проблемима који су постојали, који полако нестају“,  рекао је народни посланик Драгомир Ј. Карић.

„Господине Карићу ви и сви наши пријатељи сте увек добродошли у Тунис.  Дели нас заједничка историја. Увек смо подржавали и подржавамо Србију у очувању  суверенитета и територијалног интегритета. Став Туниске владе и Туниса проистиче из поштовања међународног права и дубоког пријатељства између две земље“, изјавио је амбасадор Туниса.

Осврћући се на садашње прилике у Тунису, он је оценио да се ситуација стабилизује, што потврђује и велики број туриста, међу којима су ове сезоне предњачили гости из Русије.

И српски туристи су добродошли – поручио је амбасадор, а у томе га је подржао и Драгомир Карић, председник и оснивач Удружења српско-туниског пријатељства. Он је обећао да ће се већ следећег лета одмарати у Тунису и објаснио да се на свим пољима развија сарадња са овом земљом. За то, како је навео, има доста потенцијала. Карић је оценио да удружење ради на привлачењу инвеститора или стратешких партнера који би хтели да улажу у Србију и као пример навео обнову наших бањских комплекса.

Гости су током дружења били у прилици да пробају разноврсна слатка и слана јела из Туниса која су за ову прилику била и специјално декорисана.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име