ПРИЈЕМ У ЧАСТ ПРАЗНИКА ТУРСКЕ

0
2331

Амбасадор Републике Турске у Србији, Мехмет Кемал Бозај приредио је пријем поводом Националног празника Турске, односно 93-годишњице од оснивања савремене, независне Турске под вођством Мустафе Кемала Ататурка. На пријему је најављено и оснивање турско-српске бизнис асоцијације чији ће почасни члан бити управо Бозај.

Обраћајући се присутнима, амбасадор је захвалио председнику и премијеру Србије Томиславу Николићу и Александру Вучићу, као и министрима у влади и градоначелницима, на подршци коју су, од како је дошао у Србију, пружали његовим напорима за унапређење односа две државе, као и турским компанијама које су одлучиле да на тај пут закораче заједно са њим.

Он је на пријему прочитао и поруку председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана који је подсетио да се обележава дан када је јасно стављено до знања да суверенитет припада турском народу.

simon-turska-2

Пријему су присуствовали потпредседник владе Расим Љајић, министар одбране Зоран Ђорђевић, Мехо Омеровић, председник скупштинског Одбора за људска права, шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт, шеф мисије УНХЦР-а у Србији Ханс Содер и представници дипломатског кора, верског културног и јавног живота.

У име породице Карић присуствовао је Симон Де Карић заједно са супругом Тамаром и Милош Вучинић, члан ИО ГО ПСС-БК

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име