PRIJEM U ČAST PRAZNIKA TURSKE

0
2294

Ambasador Republike Turske u Srbiji, Mehmet Kemal Bozaj priredio je prijem povodom Nacionalnog praznika Turske, odnosno 93-godišnjice od osnivanja savremene, nezavisne Turske pod vođstvom Mustafe Kemala Ataturka. Na prijemu je najavljeno i osnivanje tursko-srpske biznis asocijacije čiji će počasni član biti upravo Bozaj.

Obraćajući se prisutnima, ambasador je zahvalio predsedniku i premijeru Srbije Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću, kao i ministrima u vladi i gradonačelnicima, na podršci koju su, od kako je došao u Srbiju, pružali njegovim naporima za unapređenje odnosa dve države, kao i turskim kompanijama koje su odlučile da na taj put zakorače zajedno sa njim.

On je na prijemu pročitao i poruku predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana koji je podsetio da se obeležava dan kada je jasno stavljeno do znanja da suverenitet pripada turskom narodu.

simon-turska-2

Prijemu su prisustvovali potpredsednik vlade Rasim Ljajić, ministar odbrane Zoran Đorđević, Meho Omerović, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska prava, šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, šef misije UNHCR-a u Srbiji Hans Soder i predstavnici diplomatskog kora, verskog kulturnog i javnog života.

U ime porodice Karić prisustvovao je Simon De Karić zajedno sa suprugom Tamarom i Miloš Vučinić, član IO GO PSS-BK

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime