Прослава аустријског Националног празника! *ФОТО

0
2146

У Скупштини града Београда амбасада Аустрије у Србији прославила Национални празник. Амбасадор Аустрије у Србији Јоханес Ајгнер поручио је на пријему да ће ЕУ и после Брегзита опстати и да ћемо имати Унију са Србијом као чланицом.

Пријему у Скупштини града одазвали су се представници дипломатског кора у Србији, војни изасланици многих земаља, представници привредног, културног и јавног живота Србије медју којима син Драгомира Карћа филмски продуцент Симон са супругом Тамаром, Милош Вучинић, члан ИО ГО ПСС-БК али и поједини представници српске дијаспоре у Аустрији.

Химне Аустрије и Србије, на пријему у Скупштини града Београда, отпевао је хор града Пожаревца, а Ајгнер је објаснио да је одлучено да хор из Пожаревца наступи, не само што је већ имао наступе у Бечу, већ и зато што долази из региона одакле се у Аустрију доселио велики број гастарбајтера.

Амбасадор је потсетио да су се они доселили на основу споразума, који је пре тачно пет деценија потписан са бившом СФРЈ.

Почетком 70-тих година у Аустрију се, како је нагласио, на основу овог документа доселило 70.000 грађана из Србије који су допринели развоју и благостању те земље.

Он је рекао да се, током избегличке кризе, посебно и Србија доказала као прави партнер у успостављању боље контроле услова миграције.

„Србија се тиме препоручила ЕУ као будући партнер“, нагласио је Ајгнер.

Аустрија 26.октобра обележава Национални празник, дан када се 1955.земља обавезала на трајну неутралност, што је омогућило напуштање савезничких снага и повратак пуне суверености.

img_4032

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име