Пријем поводом 38. годишњице исламске револуције у Ирану

0
2026

Амбасада Ирана је вечерас у хотелу „Хајат“ организовала пријем поводом обележавања 38. годишњице Исламске револуције. Домаћин прославе био је амбасадор Ирана у Београду Његова Екселенција Хусеин Мола Абдулахи који је пристунима пожелио добродошлицу.

„Желим да се захвалим свима који су дошли да увеличају овај дан. Данас Република Иран слави 38. годишњицу победе исламске револуције у условима када је постигла значајне успехе на разним пољима“, рекао је Абдулахи.

Он је навео и да је годишњица револуције од када је свргнут шах долази у тренутку када је Техеран завршио преговоре о иранском нуклеарном споразуму са великим силама, а истовремено и када су билатерални односи са Србијом подигнути на виши ниво.

„Односи Републике Иран и Републике Србије су доживели значајне помаке у правцу све већег развоја и продубљивања сарадње и најавио планиране сусрете између званичника ове две земље“, рекао је Абдулах.

Пријему су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, потпредседник Народне скупштине Србије Верољуб Арсић, представници верских заједница, чланови дипломатског кора и особе из јавног и привредног живота Србије међу којима је био Симон Де Карић, помоћник почасног конзула Републике Белорусије у Београду и комерцијални директор БК групе Милош Вучинић.

Присутни гости уживали су у традиционалној домаћој кухињи и врхунским иранским специјалитетима.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име