Прича о покретачкој снази, бизнису, вери и породици / Књига интервјуа са Богољубом Карићем промовисана на сајму

0
489

У присуству новинара, пријатеља, чланова породице, значајних људи из медија, јавног живота и бројне публике говорило се о другој по реду књизи интервјуа са Богољубом Карићем која верно преноси специфичан начин размишљања и комплексан и утемељен систем вредности једне јаке и аутентичне личности, једног од водећих лидера у бизнису.

У овиру 65. међунардног Сајма књига, у суботу, 29 октобра 2022. године на штанду Фондације Браћа Карић одржана је промоција књиге „Богољуб Ј. Карић – Снага Србије II– интервјуи од 2013 – 2022. године“, коју је приредила, новинарка и списатељица Мирјана Митровић. Откривајући интересантне игре у позадини политичких и судских одлука, књига интервјуа које је Богољуб Карић давао у медијима од 2013 до почетка 2022 године представља значајну грађу за политичку историју првих деценија 21. века у Србији.

Прича почиње првим Карићевим оглашавањем након вишегодишњег изнуђеног одсуства из Србије, где га је јавност у том тренутку углавном сматрала бившим политичарем и бившим бизнисменом. Од тог тренутка, читалац прати Карићеву бескомпромисну борбу да докаже неоснованост оптужби и напада на себе и породицу. Паралелно, откривају се чињенице које говоре да се Карић успешно вратио у бизнис, и не само да се вратио, већ да је вишестуко надмашио своје предходне успехе, овога пута у сету. Кулминацију књиге предствља тренутак повратка Богољуба Карића у Србију, а духовно најсуптилнији део су његова размишљања о вери и породици.

 

О књизи су говорили народни посланик Драгомир Ј. Карић, дипломата и бивши амбасадор Сређко Ђукић, новинар, публициста и бивши амбасадор Драган Бисенић, професор Миливоје Павловић, некадашњи главни уредник листа „Вечерње новости“ и новинар Мирко Стаменковић и писац и новинар Вања Булић. Сви говорници јасно су истакли значај и величину покретачке снаге коју у себи носи личност Богољуба Карића, кога са разлогом сматрају пре свега визионарем, а потом и изузетно харизматичном личношћу која је покренула значајне, односно историјске кораке у бизнису за нашу земљу, а потом пренео своје знање и искуство далеко ван граница земље. Као значајан део његово личности, поред ванредних резултата у свету бизниса, истиче се његова јасност и доследност у вери, шта више, вера је у њему расла подједнако снажно и са успесима и са искушења. Ништа мање важан део његовог бића није ни изражено родољубље, јасна приврженост и огромна љубав према Србији, својим коренима, родном Косову и Метохији, Пећкој Патријаршији у којој је растао и свом народу. И на крају као најважнија карика ту је његова породица, као темељ и полазиште, најсигурније место, где влада мир љубав и слога.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име