Он је нешто између отпадника и одметника / Књига о Карићу промовисана на Сајму

0
481

Привредник Богољуб Карић рекао је да себе сматра уметником који стално почиње нешто ново, као и да га не интересује новац

Богољуб Карић је човек од страсти и талената, он је нешто између отпадника и одметника, речено је вечерас на промоцији књиге „Богољуб Карић: Снага Србије II, Интервјуи 2013-2022“.

Новинар и дипломата Драган Бисенић рекао је на Сајму књига да једини не познаје Богољуба Карића од људи који су дошли на промоцију, али зна доста о деловању породице Карић захваљујући Драгану Карићу.

Није тачно да је богатство стечено на рачун Србије и у Србији. Драган, Богољуб, породица Карић су зачетници тржишне привреде у тадашњој Русији, где им ништа није било загарантовано, истакао је Бисенић. Он је указао да је компанија Карић улагала у људе, иако је то несигурно улагање, у новинаре, медије.

Сви важни људи у медијима били су део БК телевизије и десила се неуобичајена ствар у демократији, да специјалне јединице упадају и гасе телевизију. То се није смело догодити, указао је Бисенић. Истакао је да је Богољуб Карић нешто између одметника и отпадника, бори се за правду под свијим условима.

Дипломата Срећко Ђукић рекао је да је имао прилику да сарађује с породицом Карић у Русији и Белорусији и да из тих бројних дана и година носи дубоки печат. Имамо достојне представнике у тим земљама, рекао је Ђукић и напоменуо да Србија нема људе и компаније које су годинама тако важни инвеститори у том делу света као породица Карић.

– Богољуб је изузетно широк ћовек, знам га јос из СФР Југославије и први је који је направио велики приватни посао у Југославији, али и први приватни посао у СССР – рекао је Ђукић.

Он је указао да се “пословна школа” Карића осећа на тржиштима на којима су радили, мозда висе него у србији.

Привредник Богољуб Карић рекао је да себе сматра уметником који стално почиње нешто ново, као и да га не интересује новац.

– Седам деценија је прошло као седам дана. Не признајем старост и пензију и зато сам замолио мог адвоката да пише министарству да променим годину рођења – додао је Кариц.

Кад могу да промене пол, да жене и жене, мушкарци и мушкарци имају децу, могу и ја да променим годину рођења, рекао је Карић.

Нису ми још одговорили, навео је и за себе рекао да је необичан човек.

– Снима ме служба и данас, причам све сто мислим, тајни немам и сви знају да то што за мене кажу да то више неће бити тајна – рекао је Кариц подсећајући на једну од прича када се кандидовао за председника Србије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име